ApplicationsTechnologyVR and AR

Hans Boodt Mannequins brengt etalagepoppen tot leven met Augmented Reality

Hans Boodt Mannequins gaat naast 3D printen ook Augmented Reality inzetten. Het internationaal succesvolle Nederlandse bedrijf werkt met state-of-the-art technieken voor de productie van karaktervolle etalagepoppen. In AR komen de mannequins als het ware echt tot leven. Dat vergemakkelijkt de communicatie met opdrachtgevers.

 

Producent etalagepoppen combineert Ar met 3D printtechnologie in workflow

Hans Boodt Mannequins produceert voor opdrachtgevers in de hele wereld etalagefiguren. Dit zijn hoogwaardige karakter-mannequins, elk met een eigen unieke uitstraling. Het bedrijf bedient zowel grote winkelketens als individuele retailers. Onlangs gaf Hans Boot op RapidPro nog een presentatie over hoe het 3D printtechnologie inzet. Nu gaat het samen met Snakeware de volgende stap zetten in de digitalisering van het ontwerp- en productieproces.

 

 

Snakeware ontwikkelt AR-platform

Het bedrijf Snakeware uit het Friese Sneek heeft een AR-platform voor Hans Boodt ontwikkeld. Dit cloud-gebaseerde platform bestaat uit tooling voor het beheren van 3D-data. Daarnaast is er een API voor het makkelijk koppelen van data van de opdrachtgever. Via een app met slimme beveiligingsroutines wordt de data in de vorm van realistische 3D-computergraphics alleen aan bevoegde klanten op locatie getoond. Ate van der Meer: “Met dit platform kunnen mannequins op verschillende devices worden getoond, waarbij het IP van de 3D-modellen geborgd is door een unieke beveiliging.”

 

Mix van computergraphics en echte wereld

Met zowel de Microsoft HoloLens, als de ARKit van Apple en ARCore van Google worden computergraphics gemixt met de echte wereld, waarmee de klant vervolgens kan communiceren. “De internationale afnemers van Hans Boodt Mannequins krijgen zo een realistisch beeld van de oneindige design mogelijkheden. Ons doel is om digitale objecten te tonen alsof ze in de echte wereld aanwezig zijn.”

 

Hedendaags design icon

Marco Ouwerkerk van Hans Boodt Mannequins zegt dat men er dankzij moderne 3D technologie in slaagt om van een traditioneel product een modern en hedendaags design icon te maken. “In een innovatieve industrie die zich continu ontwikkelt, moet je ‘ahead of the game’ zijn. Door de samenwerking met Snakeware en ons eigen groeiende 3D-design team kunnen we een innovatieve designwereld tonen met een product dat de klant al aanspreekt sinds 1870.”

 

Back to top button