ApplicationsTechnology

Luxexcel en Trinckle 3D: mass customization met een muisklik

Luxexcel zet samen met het Duitse bedrijf Trinckle 3D de volgende stap in 3D printen. Klanten kunnen via de cloudsoftware van Trinckle 3D het ontwerp van de lens aanpassen, waarna het Zeeuwse bedrijf deze 3D print. Maas customization in de industrie.

 

Klanten passen design optische lenzen online aan

Personalisatie,o f beter nog mass customization: dat is een van de USP’s van 3D printtechnologie. In feite bood Luxexcel met de Printoptrical technologie die mogelijkheid al. Optische lensjes voor LED-verlichting kunnen geprint worden in enkelstuks of kleine aantallen. De samenwerking met Trinckle 3D maakt het nog eenvoudiger voor de gebruikers. Zonder dat ze over specifieke designkennis of zelfs software hoeven te beschikken, kunnen ze een ontwerp voor een optische lens wijzigen. Dat kan met enkele muisklikken en in enkele seconden.

 

Online ontwerpsoftware

Tot nog toe moesten klanten hun 3D file naar de servers van Luxexcel sturen voordat ze geprint konden worden. Maar ook dat is een forse drempel, met name omdat het maken van een ander ontwerp tijd kost met de bestaande desigtntools en dus kostbaar is. Trinckle koppelt daarom de Customizing Cloud Engine aan de systemen van de Zeeuwse onderneming en vereenvoudigt hiermee het proces enorm. “Door de drempel om gebruik te maken van aangepaste optieken te verlagen en de beperkingen van standaard optieken weg te nemen, wordt dit een game changer voor veel ontwerpers die optieken in hun producten gebruiken”, zegt Peter Paul Cornelissen, hoofd marketing en online business bij Luxexcel. Vooralsnog is er voor twee producten een online lenscreator gebouwd, zowel voor de plano convexe lens als voor de plano concave lens.

 

Voor meer B2B en B2C bedrijven

Florian Reichle, CEO van Trinckle 3D, zegt dat dit soort toepassingen belangrijk worden voor elke B2B en B2C onderneming. “Product customization kan erg belangrijk zijn voor elke B2B en B2C onderneming dat probeert te voldoen aan de klantspecifieke eisen of de smaak van de individuele consument.”

De onlinetool is beschikbaar op de website van Luxexcel.

 

Back to top button