Applications

Leger Australië gaat door met testen 3D metaalprinten

Samenwerking met Spee3D wordt met een jaar verlengd

De samenwerking tussen Spee3D en het Australische leger wordt verlengd. In de komende twaalf maanden gaan beide partijen nog meer testen doen om de inzet van 3D metaalprinten voor defensiedoeleinden goed te kunnen evalueren. Tot nog toe heeft de leger al meer dan 50 case studies van onderdelen voor 3D metaalprinten uitgewerkt.

De Australische landmacht was vorig jaar het eerste legeronderdeel dat de speciale uitvoering van de Spee3D metaalprinter heeft meegenomen op oefeningen in de Australische bush. De investering van 1,5 miljoen Australische dollars in verschillende pilots heeft goede resultaten opgeleverd. Later is ook de marine het systeem gaan gebruiken en heeft er zelfs een drukbelast onderdeel voor aan boord van de marineschepen mee geprint. Het leger heeft hiervoor de grootformaat WarpSpee3D 3D metaalprinter gebruikt, een in Australië ontwikkeld en geproduceerd AM-systeem.

Focus in pilots met Spee3D ligt op sneller opbouwen voorraad vervangingsonderdelen

Vorig jaar spraken we uitgebreid met Stefan Ritt, VP EMEA voor Spee3D over de inzet van de metaalprinttechnologie voor defensie-onderdelen. Hij was ook een van de sprekers op de AM for Defense Conference.

Een eenheid van het Australisch leger met de Warspee3D tijdens een oefening. (foto’s Spee3D)

Direct beschikbare voorraad vergroten

De samenwerking krijgt nu een vervolg, opnieuw voor een jaar. “Vorig jaar, tijdens de proeven, bewees onze technologie het potentieel om de bestaande bevoorradingsketen van defensie aan te vullen met de mogelijkheid om beschadigde onderdelen gemakkelijk te vervangen doorzelf te produceren. Wij zijn blij opnieuw te zijn geselecteerd om samen te werken met het leger bij het verder ontwikkelen van de toekomstige capaciteit van defensie in Australië”, zo zegt Steven Camilleri, CTO of Spee3D over de verdere samenwerking. Deze keer zal het partnerschap zich richten op de ontwikkeling van nieuwe systemen die het potentieel hebben om de direct beschikbare voorraad van unieke metalen reparatieonderdelen te vergroten.

3D metaalprinter breder inzetbaar

Hiermee geeft defensie aan dat AM-technologie niet alleen de aanvoer van vervangingsonderdelen tijdens operaties kan veranderen, maar dat additive manufacturing potentieel alle onderdelen kan veranderen.

Back to top button