Applications

Spee3D print tijdens F1 race Melbourne steunarm van 2,4 kilogram

Printtijd amper 2 uur voor aluminium automotive onderdeel

Terwijl Charles Leclerc in Melbourne  probleemloos naar zijn tweede overwinning in dit seizoen reed, printte Spee3D naast het circuit een aluminium steunarm voor een S5000 open bolide. Dat kostte de Australiërs net een half uurtje langer dan Leclerc nodig had om de finishvlag te passeren. Toen lag er een onderdeel van 2,4 kilogram.


Het is de eerste keer dat de bezoekers aan de F1 van Melbourne tijdens een raceweekend een 3D metaalprinter in actie konden zien. Het Australische Spee3D heeft de komst van het F1 circus aangegrepen om de technologie te promoten in het Versor Tech Hub. Daar liet de fabrikant zien dat het overal kan metaalprinten, ook naast een F1 circuit.

Snelheid en innovatie

Hiervoor had Spee3D de WarpSPEE3D meegenomen, een van de snelste metaalprinters in de wereld. Voor het evenement werkte de fabrikant samen met Gary Rogers Motorsport om de hoge-snelheid productie van aluminium onderdelen te demonstreren voor de s5000 open-wheelers. Meerdere onderdelen zijn er geprint, waaronder de steunarm van 2,4 kilogram aluminium. Kostprijs van het onderdeel $ 180, direct van de printer (dus zonder eventueel nabewerken). Tijdens het raceweekend is nog een aantal andere onderdelen geprint. Byron Kennedy, CEO van Spee3D zegt: “Het was spannend om onze technologie te laten zien op dit fantastische evenement hier in Melbourne. Wat is een betere plaats om dit te laten zien dan tijdens de Grand Prix waar alles draait om snelheid en innovatie!”

Back to top button