3D printmarkt

Filamentz: reseller E3D onderdelen en filamenten

3D printservice groeit uit tot one-stop-shop 3D printen

Vanuit de 3D printservice heeft Filamentz sinds kort het aanbod verbreed met een webshop. Hierin worden E3D onderdelen verkocht, waarvoor Filamentz officieel reseller is. Daarnaast brengt het filamenten van onder andere Kexcelled en e-Sun op de markt.

Filamentz profileert zich als een one-stop-shop oplossing. Het bedrijf is ontstaan vanuit een 3D print service. Tijdens die activiteit groeide de behoefte aan een relatief simpele manier om producten te bestellen voor zowel de beginnende als de ervaren gebruiker.

Kennis delen

Niet alleen verkoopt de onderneming uit Aalsmeer via de webshop filamenten, resins voor DLP-printers en accessoires voor filamentprinters voor uiteenlopende toepassingen. Kennis delen is een ander aspect dat nadrukkelijk aandacht krijgt. Door de artikelen wil Filamentz meer inzicht geven in verschillen tussen bepaalde materialen, met als doel om teleurstellingen door een verkeerde bestelling te voorkomen. Ook wordt ingegaan op diverse aspecten van 3D printen, zoals de selectie van de beste slicer voor beginners maar ook voor meer ervaren mensen.

Filamenten op spoelen tot 5 kilogram

Met het aanbod materialen richt het bedrijf zich zowel op de basis materialen, zoals PLA, ABS en PETG filament, alsook op de materialen voor gevorderden. Denk aan ASA maar ook TPU en HIPS, een mix van polystyreen plastic en polybutadiene rubber. Dit materiaal is sterker dan ABS. Het wordt ook gebruikt als supportmateriaal voor ABS producten. HIPS lost namelijk op in limoneen en heeft ongeveer dezelfde smelttemperatuur als ABS. Filamentz levert filamenten van zowel Kexcelled (rollen van 1, 3 of 5 kilogram) als eSun (1 of 3 kilo per spoel). Accessoires en onderdelen, zoals nozzles en hotend komen van E3D.

E3D extruder

Foto: de E3D Hemera direct drive extruder systeem met een duwkracht van 10 kg

Back to top button