3D printmarkt

Lay3rs krijgt agentschap voor HP 3D printers in Brainport regio

Lay3rs in Eindhoven is officieel agent geworden voor Landré. Als eerste gaat het Eindhovense 3D printbedrijf de 3D printers van HP in de Brainport regio verkopen. Klanten krijgen de ondersteuning en service vanuit Landré. Albert Falck, eigenaar van Lay3rs, is blij met het agentschap en ziet volop kansen in zowel prototyping alsook serieproductie.

 

Samenwerking Eindhovens 3D printbedrijf met Landré

Albert Falck, die met Lay3rs in Eindhoven niet alleen 3D printers verkoopt maar eveneens bedrijven ondersteunt bij productontwikkeling en opleidingen op 3D print gebied, haalt met het agentschap een merk 3D printers binnen waar hij al enkele jaren geleden zijn zinnen op heeft gezet. “Bij de marktintroductie heeft HP voor Landré als distributeur gekozen, maar Lay3rs is op het netvlies blijven staan. De komst van de nieuwe lijn printers is voor mij de trigger geweest om opnieuw te gaan praten met deze overeenkomst als resultaat.”

 

Klaar voordat de nieuwe HP printers op de markt komen

HP brengt rond de zomer een nieuwe modellijn van de multi jet fusion 3D printers uit, de HP 300 en 500. Deze 3D printers hebben een kleiner bouwvolume dan de bestaande 4200 serie en zijn meer gericht op prototypebouw en kleine series. De nieuwe 3D printers zijn wel geschikt voor de tweede generatie materialen voor de multi jet fusion technologie. En van beide modellen komt er een full color versie beschikbaar.

 

Nieuwe lijn vanaf € 50 mille

Prijzen die HP bij de presentatie in de VS bekend maakte beginnen vanaf € 50.000. “Zeker dankzij deze prijsrange, die duidelijk onder de huidige modellen ligt, is de technologie interessant. Ik verwacht meer interesse vanuit de onderkant van de industriële markt,” zegt Albert Falck. Daarom zet hij momenteel vaart achter de noodzakelijke stappen om zijn agentschap verder vorm te geven. Daartoe moet hij Lay3rs een aantal certificeringstrajecten bij HP doorlopen. “Voordat de nieuwe printers op de markt komen, rond ik dit af, zodat we er klaar voor zijn.”

* De nieuwe lijn 3D printers van HP laat onder andere 3D printen in full color toe.

 

Kansen in Brainport regio

Albert Falck vindt het moeilijk in te schatten hoe groot de vraag in de Brainportregio zal zijn. Kansen zijn er echter beslist genoeg, zeker met de hightech campus in Eindhoven en de in ontwikkeling zijnde Brainport Industry Campus. Behalve dat hij mogelijkheden ziet in prototyping, gaat hij zich eveneens richten op de spuitgietindustrie in en rond Eindhoven. Voor die bedrijven is de multi jet fusion technologie van HP wellicht een alternatieve productietechnologie voor kleine series spuitgietwerk. “Ook in deze sector kunnen de 3D printers een rol spelen.”

De HP printtechnologie zal later dit jaar in de showroom van Lay3rs in Eindhoven beschikbaar zijn voor demonstraties.

FOTO: Albert Falck van Lay3rs (links) en Jan Floor van Egmond van Landré.

 

 

Back to top button