Applications

Warmtewisselaar van Aidro 80% kleiner, zelfde prestaties

Het Italiaanse Aidro toont dit jaar op de Hannover Messe opnieuw hoe het met 3D metaalprinten de prestaties van producten verbetert. Dit keer is onder andere een nieuwe warmtewisselaar te zien. Vergeleken met het traditionele geproduceerde onderdeel, is het gewicht 85 procent lager.

Winnaar design challenge toont op Hannover Messe opnieuw mogelijkheden 3D printen

Aidro Hydraulics heeft onlangs nog de Design for Additive Manufacturing Challenge van Additive Industries gewonnen. De jury kende de award toe voor de manier waarop het Italiaanse familiebedrijf vorig jaar een manifold voor een hydraulische installatie herontwierp en daarna met 3D metaalprinten produceerde. Deze 3D geprinte ventielblokken zijn inmiddels in productie.

 

Ontwerpvrijheid maximaal benut

Dit jaar toont Aidro een nieuw product, dat binnenkort leverbaar wordt. Het gaat om een warmtewisselaar. Deze is geprint van aluminium en neemt qua bouwvolume slechts 20% in van het oorspronkelijke onderdeel. Het gewicht bedraagt slechts 15%. De prestaties zijn gelijk aan het vroegere, conventioneel vervaardigde model. Aidro slaagt hierin door de mogelijkheden van 3D metaalprinten maximaal te benutten. Behalve dat de warmtewisselaar in aluminium beschikbaar is, komt er ook een stalen versie. Het Italiaanse bedrijf 3D print de componenten op een EOS M 290 3D metaalprinter.

Voor wie de Hannover Messe 2018 bezoekt: je vindt Aidro in hal 23 stand C21

 

Back to top button