Technology

ViscoTec voegt warmtefunctie toe aan 3D printkop vipro-Head

ViscoTec heeft extra functionaliteiten toegevoegd aan de vipro-Head, waarmee 3D printers geschikt kunnen worden gemaakt voor het printen van vloeibare materialen en pasta’s. De temperatuur van het materiaal kan nu tot 70 graden C verwarmd worden in de printkop.

 

Printmateriaal in hele vipro-Head op gelijke temperatuur

ViscoTec Pumpun u. Dosiertechnik is een fabrikant van onder andere doseersystemen. Het bouwt ook printkoppen voor in 3D printers, bijvoorbeeld als men met een filament printer viscose materialen wil gaan printen. Dit portfolio wordt nu uitgebreid met de vipro-Head. De verwarmingsfunctie kan gemakkelijk aan de printkop, die uit een geheel bestaat, worden gekoppeld.

 

Ook cartridge verwarmen

Een dunne metalen naald zorgt voor een optimale distributie van de warmte. Het materiaal dat verplaatst moet worden in de kop, wordt in de hele printkop op een constante temperatuur gehouden door deze gelijkmatige warmtedistributie. ViscoTec biedt daarnaast de mogelijkheid om de cartridge zelf te verwarmen. Cartridges van 55 ml worden door dezelfde unit verwarmd, er is dus geen extra apparatuur voor nodig. Nieuw is verder een adapter met geïntegreerde ventilatie.

 

Back to top button