3D print experts

Johannes Schleifenbaum wordt managing partner bij ACAM

Professor Johannes Henrich Schleifenbaum is toegetreden tot het managementteam van het Aachen Center for Additive Manufacturing (ACAM). Hij volgt als managing partner Johannes Witzel op. Schleifenbaum bekleedt in Aken onder andere de leerstoel voor Digital Phothonic Production (DAP).

 

ACAM is een samenwerking van een aantal onderzoeksinstituten rondom additive manufacturing in Aken en de industrie. Het initiatief is genomen door het Fraunhofer ILT en IPT. Momenteel hebben zich 31 bedrijven uit de hele wereld aangesloten bij het centrum. Schleifenbaum leidt ACAM voortaan samen met Kristian Arntz, die vanaf het begin mede-directeur is geweest.

 

Afkomstig uit de klassieke CNC machinebouw

Johannes Schleifenbaum begon zijn loopbaan bij Waldrich in Siegen, een fabrikant van grote verspanende CNC-machines. In 2005 heeft hij zijn proefschrift geschreven bij het Fraunhofer ILT en daar is zijn interesse voor additive manufacturing gewekt. “Ik voelde meteen affiniteit en die is nooit meer weggegaan”, zegt hij nu. Hij leidt momenteel bij het Fraunhofer ILT de expertgroep Additive Manufacturing and Functional Layers. Daarnaast coördineert hij het project Next Generation Additive Manufacturing, het futureAM project. Hierin werken zes Fraunhofer instituten samen aan de ontwikkeling van de volgende generatie 3D printers. “De belangrijkste thema’s zijn voor mij de digitalisering van het end-to-end proces, de ontwikkeling van materialen volgens klantenspecificatie, meer productiviteit en verminderen van doorlooptijden, waarbij de kosten gelijk blijven of het liefst zelfs dalen.”

 

3D Valley Conference

Van 25 – 27 september organiseert ACAM samen met de Fachhochschule Aachen en Wirtschaftsvereinigung Stahl de derde editie van 3D Valley Conference. Dit is een combinatie van excursies naar de 3D printactiviteiten van de onderzoeksinstituten in Aken en een conferentiedeel. Meer informatie hierover kun je hier lezen. Johannes Schleifenbaum geeft tijdens dit event een presentatie over de toekomstige ontwikkelingen op het vlak van 3D metaalprinten.

 

Back to top button