3D printmarkt

HP komt naar Euromold in Düsseldorf

Euromold heeft een grote partij weten te strikken voor de beurs in Düsseldorf. HP heeft toegezegd te exposeren. Hiermee haalt Demat in de concurrentiestrijd met Frankfurt een grote Amerikaanse speler binnen.

 

Wohlers conferentie naar 3 dagen

De organisatoren van EuroMold hebben bekend gemaakt dat HP voor Düsseldorf heeft gekozen. Een van de leden van het topmanagement van HP zal op de conferentie van Terry Wohlers tijdens Euromold spreken en tegelijkertijd op de beurs te exposeren.

 

Shaping an industrial revolution

De organisatoren van Euromold hebben Terry Wohlers in de arm genomen om een strategisch plan uit te werken voor de beurs die dit jaar een nieuwe weg in slaat met de verhuizing naar Düsseldorf. Terry Wohlers trekt dit jaar liefst 3 dagen uit voor zijn conferentie Visions of the Future – Shaping an Industrial Revolution, die samen met de SME wordt georganiseerd. De eerste dag, 23 september, zal vooral een beeld schetsen van de wereldwijde onderzoeksactiviteiten op het gebied van additive manufacturing. Keynotespreker is deze dag Jeff Kowalski van Autodesk. Hij gelooft sterk in de toekomst van additive manufacturing, maar wijst de industrie er wel op dat een aantal problemen opgelost moet worden voordat de technologie daadwerkelijk op industriële schaal kan worden ingezet.

 

Toepassingen en businessmodellen

De 2e en 3e conferentiedag staan meer in het teken van de concrete toepassingen. Naast professor Jules Poukens van de universiteit Hasselt is een van de topmanagers van HP een van de keynotesprekers. HP heeft aangekondigd in de loop van 2016 met een eigen 3D printertechnologie, Multijet Fusion technologie, naar de markt te komen. Deze moet niet alleen industrieel toepasbaar zijn, maar eveneens de materiaaleigenschappen tijdens het printen kunnen veranderen. Een van de andere sprekers in dit deel van de conferentie is de Vlaamse ontwerpster Bieke Hoet die uit de doeken zal doen hoe 3D printen volgens haar de opticienwereld gaat veranderen.

 

Samenwerking met SME

Eerder al verbond de Amerikaanse SME zich aan de beurs. Deze branchevereniging voor Amerikaanse ingenieurs organiseert onder andere een technische conferentie over additive manufacturing. SME helpt daarnaast Amerikaanse start ups en andere bedrijven om de stap naar Europa te zetten door aan Euromold deel te nemen.

Euromold 2015 vindt van 22 tot en met 25 september plaats in Messe Düsseldorf. De keynotelezingen op de conferentie zijn voor exposanten en beursbezoekers gratis toegankelijk Voor de andere lezingen kan men per dagdeel een ticket kopen.

 

Back to top button