Applications

Forward AM Innovation Award: prijzenpot van meer dan €100K

BASF Forward AM zoekt creatieve startups die toepassingen van 3D printen hebben met een sterke focus op innovatie, duurzaamheid en schaalbaarheid. De prijzenpot is, dankzij de sponsoring van een aantal partijen, meer dan € 100k groot.


BASF Forward AM is op zoek naar de applicaties waarvoor 3D printen het verschil maakt. De technologie werkt als een hefboom bij de toepassing. Startups die minder dan vijf jaar actief zijn en minder dan 50 medewerkers tellen, komen in aanmerking voor de award of een van de andere prijzen. Naast de hoofdprijs (€ 80.000 in producten en diensten) is er nog de Deloitte Sustainability Award (€ 10.000 contant) en de Peoples Award (€ 15.000 in producten en diensten voor de winnaar die het publiek kiest). De finalisten kunnen bovendien rekenen op twee maanden lang coaching en marketing aandacht. Ook nog eens goed voor € 20.000 ieder als je alle ondersteuning zou moeten betalen.

Het gaat om de applicatie

De jury bestaat uit een aantal experts uit de AM-industrie die hun sporen inmiddels hebben verdiend. Deelnemen is zeker interessant voor startups die nog een investeerder zoeken. De finalisten krijgen namelijk toegang tot een speciale Investor Day waarom ze rechtstreeks in contact komen met AM Ventures en BASF Venture Capital. Het gaat wel echt om startups die met een toepassing bezig zijn; geen startups die een nieuwe technologie ontwikkelen. En de winnaar kan voor € 80.000 euro aan producten en diensten uitzoeken bij de sponsoren, zodat je de ontwikkeling kunt versnellen.

Deadline is 28 maart 2021. Dan moeten alle inzendingen binnen zijn. Op 30 juni pitchen de vier finalisten voor de jury en het publiek.  

Meer informatie vind je hier

Back to top button