3D print experts

Ex-Arcam topman Magnus René wordt adviseur 6K

Magnus René, de voormalige CEO van GE Additive Arcam, is toegetreden tot de adviesraad van 6K. De Amerikaanse onderneming heeft een proces ontwikkeld om van metaalschroot hoogwaardig poeder voor 3D metaalprinten te maken. Ook heeft het bedrijf een nieuwe sales executive, Eric Bono, afkomstig van onder andere Carpenter Technology, poederproducent.


De benoeming van Magnus René in de advisory board is een strategische stap voor 6K, meent CEO Aaron Bent. Niet alleen beschikt René over een breed netwerk in de AM-industrie, hij heeft tevens bij Arcam laten zien dat hij een startup kan laten uitgroeien door zowel acquisites als autonome groei. “Deze ervaring is niet alleen beslissend maar komt ook op het juiste moment voor 6K nu we de commerciële uitrol versnellen”, zegt Bent.

Magnus René.

Inkopen en managen metaalpoeder wordt belangrijker

Magnus René zegt in een reactie op zijn benoeming dat het inkopen en managen van metaalpoeder aan belang wint nu bedrijven hun 3D metaalprintactiviteiten beginnen te vergroten. “6K heeft de technologie en de capaciteiten om hoogwaardige duurzame gerecycleerde poeders te leveren. Deze zijn niet alleen nodig vanuit het ecologisch aspect maar ook om de kosten omlaag te brengen.”

Commerciële uitrol

Qua commerciële positie versterkt 6K zich met de komst van Eric Bono als sales executive. Bono heeft eerder managementfuncties bekleed bij Carpenter Technology, Puris AM powders, Summit Materials and FMW Composite Systems. Het 6K UniMelt system is in staat om een uniforme en nauwkeurige plasmazone op te wekken voor de productie van metaalpoeders. Onlangs heeft 6K nog een overeenkomst met de Amerikaanse defensie aangekondigd. Hierin gaat het om de bouw van productiecapaciteit in Amerika om schroot van kritische legeringen afkomstig van defensie te verzamelen en om te zetten in hoogwaardige AM-poeder. Ook werkt het samen met Relativity Space.

Back to top button