Technology

Additive Industriesstart tweede editie additive Design Challenge

Industries start de 2e editie van de Additive Design Challenge, een competitie voor zowel professionals als studenten die een bestaand product redesignen voor 3D printen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Additive World Conference 2016.

 

Wie herontwerpt product het beste voor 3D printen?

Dit jaar wist Gilbert Peters van team e-Move bij de professionals de prijs te winnen. Hij herontwierp een onderdeel voor een elektrische motorfiets waar het team aan werkt. Een team van de universiteit van Bremen won bij de studenten. Met de Design Challenge onderstreept Additive Industries het belang van het ontwerp als je gaat 3D printen. De sleutel tot het succes ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die deze nieuwe productietechnologie biedt.

 

Ontwerpen om potentie 3D printen te benutten

3D printen biedt ongeëvenaarde vrijheid om unieke eigenschappen mee te geven aan het product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten. Om ontwerpers te stimuleren en zo de groei van het aantal toepassingen van additive manufacturing aan te jagen, organiseert Additive Industries opnieuw de Design for Additive Manufacturing Challenge. Je kunt meedoen in de categorie professionals of studenten. Het Addlab-team ondersteunt de deelnemers die hun productontwerp verder willen optimaliseren. Naast Ultimaker is Altair Engineering partner bij de designchallenge. Altair ontwikkelt software voor onder andere topologie-optimalisatie. Ook CECIMO (koepelvereniging van fabrikanten van gereedschapmachines) is partner. De winnaars in beide categorieën nemen de Ultimaker 2 printer mee naar huis en Addlab 3D print het metalen product. Meer informatie vind je hier.

 

Conferentie

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Additive World 2016, de internationale conferentie over additive manufacturing die dit jaar op 23 maart in Eindhoven plaatsvindt. Deze conferentie richt zich op de professionele gebruiker van 3D printtechnologie.

 

Back to top button