3D printmarkt

MetalFab G2 naar NTS in Hengelo

Toeleverancier investeert in in-house 3D metaalprintcapaciteit

Staat het AM-spel in Nederland nu echt op de wagen? Als grotere toeleverancier gaat NTS Group in eigen huis 3D metaalprinten. Het bedrijf heeft op de locatie in Hengelo de nieuwste metaalprinter van Additive Industries in gebruik genomen, de MetalFab G2.

De Eindhovense groep zegt in het persbericht dat hightech OEM’s additive manufacturing steeds meer als een volwaardige productietechnologie zien. Ook omdat bewezen is dat men consistente kwaliteit kan produceren.

Druk op toeleveringketens

“Onze capaciteiten op het gebied van additive manufacturing zijn een geweldige aanvulling op onze bestaande competenties en vormen de kern van onze bedrijfsstrategie”, zo zegt Tjarko Bouman, CEO van NTS-Group, over de investering in het nieuwste AM-systeem van Additive Industries. Een van de argumenten om juist nu te investeren is de druk op de toeleveringsketens. Door onderdelen met AM te maken, kunnen doorlooptijden worden verkort bijvoorbeeld door functie integratie. Met de nieuwe 3D printer kan NTS titanium, roestvrij staal en aluminium printen en andere exotische materialen zijn in ontwikkeling. NTS was een van de founding father van AddLab in 2013.

Lees meer over de aankondiging van NTS Group bij Made-in-Europe

En lees in de december editie van 3D print magazine het artikel over de hightech industrie die op zoek is naar de killerapplicatie

Back to top button