3D printmarkt

3D Delta Week krijgt een vervolg in 2023

3D Delta Dinner met ruim 90 internationele deelnemers

De 3D Delta Week krijgt in 2023 een vervolg. Dat hebben de drie initiatiefnemers besloten. “We zijn zeer tevreden over het aantal deelnemers en activiteiten tijdens deze eerste 3D Delta Week editie, maar voor de tweede editie streven we uiteraard naar nog meer. Corona gaf de eerste editie een stroeve start, maar uitstel betekende geen afgelasting en we gaan vol goede moed de tweede editie in”, zegt Kris Binon van Flam3D.


De 3D Delta Week heeft een aantal initiatieven rondom 3D technologie gebundeld. De congressen, beurzen, masterclasses, netwerkevenementen, open huizen, diners en meer van 3D Makers Zone, Binder3D, Brainport Eindhoven, Flam3D, Jakajima, Landré, Materialise, Mikrocentrum (3D Production Days) en Vanguard Initiative trokken elk een groot aantal bezoekers, maar zorgden ook voor een zekere mate van wederzijdse crossover van bezoekers. En dat is precies wat de initiatiefnemers beoogd hebben: leren, netwerken en verkennen.

Friend Vancraen: samenwerking creëert meer kansen

Samenwerking noodzakelijk

Samenwerking tussen de verschillende partijen in het AM-ecosysteem is noodzakelijk om sneller vooruit te komen, zo zei Materialise CEO Fried Vancraen het tijdens het 3D Delta Dinner, met meer dan 90 deelnemers een van de hoogtepunt in de week. “Ik geloof dat we veel meer kansen creëren door samen te werken en elkaar aan te vullen. Delen van kennis betekent dat we sneller vooruit komen dan op eigen kracht concurreren.” Hiervoor is 3D printen te gecompliceerd, aldus de pionier in deze sector. Door samen te werken groeit het aantal toepassingen en is er plaats voor iedereen.

Toonaangevende regio

Dat is precies waarom de 3D Delta Week in het leven is geroepen: om samenwerking te vergemakkelijken en samen te werken om deze toonaangevende 3D-productieregio te profileren. “De Benelux (de Delta) is immers een topregio op het vlak van 3D-productie, met talloze academische en toegepaste onderzoekscentra, een bijzonder groot aantal 3D-printers en tal van veelbelovende start-ups en gevestigde ondernemingen”, vult Ruben Fokkema van Brainport Eindhoven aan. De deelnemers aan het 3D Delta Dinner kwamen overigens niet alleen uit Nederland en België. Ze kwamen uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Slovenië, Portugal en zelfs de VS. “Het diner weerspiegelde het actieve AM-ecosysteem in de Benelux. Het was een kans om samen te komen met sleutelfiguren uit de industrie in een andere, meer ontspannen setting”, legt Pieter Hermans van Jakajima uit.

Tweede editie in 2023

Daarom hebben de drie initiatiefnemers besloten dat de Delta Week in 2023 een vervolg krijgt. Iets waar Orlando Sardaro, CEO van Design8 (samen met Materialise ambassadeursponsor) het van harte mee eens is. “3D Manufacturing verandert de manier waarop we kijken, ontwerpen en produceren. Hoe verander je om je aan te passen?” Alvast iets om over na te denken in de aanloop naar 3D Delta Week 2023. De datum wordt nog bekend gemaakt.

Back to top button