Applications

Additive Industries en Sauber Technologies verlengen samenwerking

Sauber Technologies en Alfa Romeo F1 Team Orlen verlengen de samenwerking met Additive Industries, die dit jaar al vijf jaar bestaat. Opnieuw gaan ze de komende drie jaar samenwerken op het vlak van 3D metaalprinten. Sauber beschikt over vier MetalFab 1 systemen van de Nederlandse fabrikant.


Sauber Technologies is onderdeel van het Zwitserse Sauber Group. Het bedrijf uit Hinwil richt zich volledig op opdrachten voor derden en biedt een hoistische service voor complexe engineeringvraagstukken aan. Van idee tot kant en klaar product. De activiteiten in de autosportwereld, waaronder Formule 1 racen, vormen een belangrijk onderdeel van de onderneming. Sauber doet aan de F1 competitie meer met het Alfa Romeo F1 Team Orlen met de coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu.

Door in-house AM capaciteit verbetert Sauber doorlooptijd en kwaliteit van projecten

De onderdelen van de MetalFab1 worden veel gebruikt voor windtunneltesten.

Grenzen blijven verleggen

Additive manufacturing is een cruciale technologie voor het team. Christoph Hansen, COO van Sauber Technologies: “In de loop van onze succesvolle samenwerking is Additive Industries een essentieel ingrediënt geworden in het aanbod van Sauber Technologies. Sinds we de MetalFAB-systemen in onze processen hebben geïntroduceerd, zijn onze in-house mogelijkheden aanzienlijk toegenomen.” De voordelen van de in0house metaalprinttechnologie liggen volgens hem vooral op het vlak van doorlooptijden, kosten en afval verminderen. Met de focus van beide partijen op productiviteit, reproduceerbaarheid van onderdelen en industriële serieproductie, staan ze te popelen om grenzen te blijven verleggen in metaal AM.” Het Zwitserse bedrijf richt zich op kritische lichtgewicht onderdelen voor de automobiel-, industriële- en werktuigbouwindustrie.

Zo’n 150 onderdelen op MetalFab 1 geproduceerd

Aan het begin van het huidige F1 seizoen maakte Sauber bekend dat er weliswaar iets minder 3D geprinte onderdelen in de F1 wagen zitten dan vorig seizoen, maar dat nu wel meer kritische onderdelen met additive manufacturing worden geproduceerd. In totaal heeft het Zwitserse bedrijf 150 metalen onderdelen voor de C42 geproduceerd op de vier MetalFabs AM-systemen in het Zwitserse Hinwil.

Back to top button