Applications

DAF verkort PDCA-cyclus tot dagen met 3D printen

Met meer dan 80 deelnemers was het 3D print seminar van Seido Systems en Stratasys op de Eindhovense High Tech Campus een uitverkocht huis. Wat Karl Wallecan, directeur van Seido Systems het meest is opgevallen, is de informatiebehoefte aan eerlijke informatie over 3D printen. “Potentiële klanten willen weten wat nu echt kan met 3D printen en wat niet.” DAF gaf al een deel van het antwoord.

 

Volle bak bij 3D print seminar SEIDO Systems

Op die vraag kregen ze al direct gedeeltelijk antwoord van Geert Jansen en Coen van Dorst, beiden werkzaam bij DAF in Eindhoven. Zij lieten zien hoe de vrachtwagenfabrikant de 3D printers van Stratasys inzet in het ontwikkelproces van nieuwe componenten en modellen. Ze deden dat aan de hand van een manifold voor aan de warme kant van de vrachtwagenmotor.

 

Betere discussie

Dankzij de 3D printtechnologie slaagt DAF er in om de PDCA-cyclus te verkorten van vroeger enkele weken naar nu hooguit enkele dagen. Alleen al doordat ze een aanpassing in het ontwerp de dag erna kunnen bespreken en testen omdat ze dan een 3D geprint prototype hebben. De 3D geprinte modellen vereenvoudigen de communicatie tussen alle betrokken partijen over de nieuwe designs. Dat is belangrijk omdat hoe later in een ontwerpproces ontwerpen veranderen, des te hoger de kosten van zo’n designwijziging zijn. Beide engineers van DAF gaven verder aan dat DAF de inzet van een 3D printer niet alleen gebruikt om zichtmodellen te maken, maar ook om er functionele testen mee te doen. DAF 3D print het meeste met de Fortus 400 mc en dan met name in ABS. Daarnaast beschikt men over de nieuwe Stratasys F170.

 

Andere prototypes

Prototyping is één van de toepassingen van de Stratasys 3D printers. De 3D printerfabrikant breidt het aantal printers hiervoor steeds verder uit, met als neusje van de zalm de multimaterial Polyjet J750 waarmee full color geprint kan worden. Stratasys Application Engineer James Short merkt daarnaast dat een toenemend aantal klanten uit de industrie de 3D printers inzet voor het maken van jigs & fixtures, evenals functionele onderdelen voor in diverse toepassingen. Voor de productie van jigs & fixtures biedt de GrabCAD software sinds kort een interessante uitbreiding. Met een speciale plug-in wordt het gemakkelijker om FDM producten aan te passen qua stijfheid en sterkte. Ook het implementeren van inserts is gemakkelijker geworden met de nieuwe software. GrabCAD, zo demonstreerde Frank Lindeman, maakt het gebruik van een STL-file overbodig. De verschillende CAD-formaten kunnen direct ingelezen worden. Is er wel nog een STL-file, dat beschikt GrabCAD over een reparatiemodule.

 

Grootste drempel

Het seminar werd afgesloten door een presentatie van Hans Valkenaers van Seido Systems, die de verschillende materialen voor de FDM- en polyjet printers met hun specifieke toepassingen belichte. Justin Cunningham, marketing manager bij Stratasys in Noord- en Oost-Europa gaf de deelnemers nog een overzicht van de verschillende tools die Stratasys de komende tijd beschikbaar gaat stellen aan klanten.

 

Bedrijven zoeken eerlijke informatie

Karl Wallecan kijkt met een tevreden gevoel terug op het evenement. “De belangstelling was heel breed, van architectuur tot en met de maakindustrie en bedrijven in de dentale industrie. Onze bedoeling was om er een kennisevent van te maken, waar de deelnemers iets van opsteken zodat ze weten waarin ze moeten investeren.” Want daar ligt volgens hem momenteel de grootste drempel die bedrijven ervan weerhoudt te investeren in 3D printtechnologie. “Veel bedrijven zijn ermee bezig, maar ze willen weten wat nu écht kan en waar de grenzen liggen. Er wordt veel geschreven en gezegd over 3D printen, mensen zoeken de eerlijke antwoorden. Die hebben we als Seido Systems en Stratasys proberen te geven.”

Beide partijen willen in de toekomst een soortgelijk evenement herhalen. Meer informatie vind je hier

Back to top button