Manufacturers

VDL neemt productie byFlow Focus food printer op zich

byFlow, de Nederlandse ontwikkelaar van 3D food printer, gaat samenwerken met VDL Apparatenbouw. De VDL dochter uit Eersel neemt de productie van de byFlow 3D printers op zich. Met deze samenwerking legt het Eindhovense bedrijf de basis om de internationale voedingsmiddelenindustrie te gaan bewerken.

 

De beide Brabantse bedrijven hebben hun samenwerking bekend gemaakt tijdens de tweede dag van de Dutch Technology Week. De productie en de assemblage van de Focus 3D Food Printer zal met directe ingang verzorgd door VDL Apparatenbouw. Mark Verdonschot, directeur VDL Apparatenbouw: “We zijn verheugd dat we een vooruitstrevende klant zoals byFlow aan ons hebben kunnen binden. De 3D Food Printer is een prachtig innovatief product dat prima past bij onze activiteiten.”

byFlow ziet samenwerking als basis voor internationale expansie met food printer

Opschalen

byFlow, een Nederlands familiebedrijf, is op dit moment dé marktleider in de wereld van 3D Food Printing. Met hun eerste product, de Focus 3D Food Printer, willen zij de manier van hoe voeding wordt klaargemaakt en wordt ervaren, veranderen. Het product wordt op dit moment wereldwijd gebruikt door professionele chefs, patissiers, cateraars, scholen, multinationals én R&D faciliteiten. “De allereerste Focus 3D Food Printer was mijn project van begin tot eind. Ik heb niet alleen alle onderdelen ervan ontworpen, maar ik heb de printer ook wel honderden keren zelf geassembleerd. Ik ben er dan ook erg trots op dat een bedrijf als VDL Apparatenbouw, byFlow nu zal ondersteunen tijdens de reis naar de opschaling van ons bedrijf”, zegt Floris Hoff, oprichter byFlow en huidige CTO.

Internationale klanten aantrekken

Want dat is de bedoeling van het bedrijf, tegenwoordig geleid door CEO Nina Hoff. “Met VDL als strategische partner, zijn we bij byFlow nu klaar om onze activiteiten uit te breiden met en naar internationale bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie”, zegt Nina Hoff. De uitbesteding van de assemblage geeft byFlow de kans zich meer te richten op de ontwikkeling van nieuwe apparatuur. Onlangs heeft byFlow nog een online designstudio gelanceerd. Hiermee kunnen koks hun creaties ontwerpen en worden ook recepten aangeboden.

Tijdens de Dutch Technology Week zal de Focus 3D Food Printer gedemonstreerd worden op verschillende evenementen: Night of the Nerds (dinsdag 21 mei), Mission Tech (donderdag 23 mei) of KempenTech in Hapert (zaterdag 25 mei).

FOTO (boven): van links naar rechts Mark Verdonschot, directeur VDL Apparatenbouw, Nina Hoff (CEO) en Floris Hoff (CTO) van byFlow.

Back to top button