ApplicationsManufacturers

The Focus 3D foodprinter in assortiment Beko Techniek

Tijdens de 2e dag van de Beko Najaarsdagen hebben de leverancier van bakkerij apparatuur Beko Techniek en 3D printerfabrikant byFlow hun samenwerking bekrachtigd. Beko Techniek neemt de The Focus 3D foodprinter van het Nederlandse bedrijf op in het standaard assortiment. Bakkerijen kunnen deze inzetten voor onder meer chocolade, marsepein maar ook om er koekdeeg mee te 3D printen in vormen die tot nog toe onmogelijk te maken zijn.

 

Nederlandse foodprinter naar de bakkerswereld

Beko Techniek is een leverancier van bakkerijtechnische producten. Naast allerlei hulpmiddelen verkoopt het bedrijf ook bakkerijmachines en -installaties. Daar wordt dus nu de Nederlandse 3D foodprinter van byFlow aan toegevoegd. In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein maakten de twee bedrijven hun samenwerking bekend.

 

Gemengde- en banketbakkerijen

3D food printing is geen technologie van de toekomst meer. Meerdere voedsel gerelateerde branches zetten de techniek nu al in. Beko Techniek en byFlow zijn ervan overtuigd dat het in de bakkersbranche van meerwaarde is. 3D printen biedt de mogelijkheid tot onderscheid. Het zal klanten verrassen, aldus de bakkerij toeleverancier. Daarom gaat Beko Techniek de komende tijd The Focus 3D foodprinter introduceren bij gemengde bakkersbedrijven en banketbakkerijen. byFlow’s 3D Food Printer is uitgebreid getest en geoptimaliseerd om velerlei ingrediënten te kunnen printen. Dat zijn algemene voedingsmiddelen. In de bakkerswereld kan gedacht worden aan meer bakker-specifieke ingrediënten zoals chocolade, marsepein, fondant, koekdeeg of fruitpuree, et cetera. Ook kunnen de bakkers met deze 3D printer driedimensionale vormen en texturen creëren die voorheen niet mogelijk waren.

 

Handtekeningen in speculoos

Om de samenwerking tussen de beide bedrijven te onderstrepen, zijn de handtekeningen van Nina Hoff (CEO van byFlow) en Richard Guldemundt (commercieel manager van Beko Techniek) omgezet in een 3D file en door de printer geprint met een peculoospasta. De 3D foodprinter The Focus zal vanaf vrijdag 29 september te bestellen zijn in de webshop van Beko Techniek.

 

Beko TechniekFOTO: Nina Hoff samen met Richard Buldemundt met hun 3D geprinte handtekeningen. In speculoos.

 

Back to top button