3D printmarktApplications

Tenco DDM Technology Partner van Henkel

Tenco DDM is sinds kort 3D Printing Technology Partner van Henkel voor de Loctite 3D print materialen. De Duitse multinational schakelt het Belgisch-Limburgse bedrijf in om zowel klanten te ondersteunen als applicaties te ontwikkelen naar serieproductie.


Technology Partner van Henkel zijn, betekent dat Tenco DDM voor klanten uit de Benelux en Noord Frankrijk oplossingen op basis van de Loctite materialen gaat ontwikkelen. De klanten kunnen rechtstreeks binnenkomen; of via Henkel, dat klanten met specifieke applicatievraagstukken naar het printservicebureau in Genk doorverwijst. “De samenwerking geeft ons de kans om met de Loctite high performance materialen nieuwe projecten binnen te halen”, zo zegt Tom Castermans, oprichter en zaakvoerder van het Belgisch-Limburgse 3D printbedrijf.

Tenco DDM gaat applicaties voor Loctite materialen ontwikkelen

Tom Castermans bij de eerste Loctite 3D printer die Tenco DDM gebruikt.

Directe toegang tot materiaalexperts van Henkel

Bij Tenco DDM staan inmiddels vijf DLP-printers van Loctite, naast een een grote Raplas DLP-printer, een SLS-printer, CNC-freestechnologie en apparatuur voor postprocessing. Tom Castermans: “Hierdoor kunnen we alles uit de nieuwe materialen halen. Dat ziet Henkel.” Omgekeerd betekent de samenwerking tussen beide bedrijven dat Tenco DDM rechtstreeks toegang krijgt tot de materiaalexperts van Henkel, onder andere op de locatie in Düsseldorf.

Oude opvattingen over SLA ontkrachten

Henkel investeert in zowel de ontwikkeling van de materialen voor DLP-technologie alsook in reiniging en post-processing. Wereldwijd werkt een expertteam aan 3D printen. Daarbij wordt specifiek ingezet op DLP- en SLA-printtechnologie. Philip Loosen, Global Head of 3D Printing: “De oude opvatting van SLA-geprinte stukken was dat deze breekbaar waren. Wij denken dat we veel verder kunnen komen.” Een voorbeeld is het nieuwe brandvertragend materiaal dat voldoet aan de UL-94-0 norm voor brandvertraging, rook en toxiciteit. Dit nieuwe resin, ontwikkeld samen met Origin, voldoet aan de eisen die de luchtvaartindustrie stelt. Een van de andere groeimarkten die Loosen ziet, is de MRO-business. Daar zijn hogere uptime van machines en kostenreductie de grootste drijfveren. “Daarmee besparen we echt kosten voor klanten.”

Sinds begin dit jaar draaien er 5 Loctite 3D printers in Genk.

In de editie van 3D Print magazine die eind februari verschijnt, kun je een uitgebreider artikel lezen over de samenwerking tussen Tenco DDM en Henkel / Loctite

Back to top button