Materials

Henkel versnelt met KeyModel Ultra digitalisering dentale industrie

Het Amerikaanse Keystone Industries en Henkel hebben samen een nieuw materiaal ontwikkeld voor dentale toepassingen van de DLP printtechnologie. Het nieuwe Henkel KeyModel Ultra hars onderscheidt zich door de nauwkeurigheid waarmee wordt geprint, de detaillering en de snelheid. Het materiaal leent zich onder andere goed voor de productie van aligners.


Dit laatste komt vooral doordat je met het nieuwe materiaal modellen print voor het vacuümvormen van aligners die zonder extra losmiddelen uit de mal gehaald kunnen worden. De losmiddelen zijn al in het hars geïntegreerd. Daarnaast print het materiaal nauwkeurig voor een goede pasvorm, mede dankzij de lage peelkracht. Moeten de modellen aangepast worden, dan kan dat zonder dat verspanend nabewerkt moet worden. KeyModel Ultra is verkrijgbaar in ivoorwit en lichtgrijs.

Nieuw hars belooft precisie, snelheid en losmiddelen overbodig

Het nieuwe hars KeyModel Ultra is een gezamenlijke ontwikkeling van Keystone Industries en Henkel.

Kortere workflow

Doug Statham, senior director digitale materialen bij Keystone is enthousiast over de samenwerking met Henkel. Deze heeft tot een nieuw materiaal geleid met innovatieve eigenschappen die het totale printproces verkorten. “3D printen van transparante kunststof aligners is de belangrijkste toepassing op tandheelkundig gebied. Daarom hebben onze teams een materiaal ontwikkeld dat de workflow verbetert door het losmiddel te integreren en de vacuüm gevormde uitlijners gemakkelijker los te maken.”

Eerste van nieuwe generatie materialen

Ken Kisner, hoofd innovatie voor 3D printen bij Henkel, bestempelt het nieuwe materiaal als de volgende generatie harsen voor het 3D printen van modellen, die voor een hogere nauwkeurigheid, detaillering en snelheid zorgen. “Dit is het eerste van veel nieuwe productintroducties waarmee we door de langjarige know how van Keystone in de dentale markt samenvoegen met onze materiaalkennis, om de digitalisering van de dentale geneeskunde aan te jagen.” Dat laatste komt tevens doordat het Keystone Ultra tegen lagere prijzen dan gangbaar in de markt wordt gezet. De Amerikaanse partner van Henkel is een wereldwijde toeleverancier aan de dentale sector met een netwerk van meer dan 800 resellers in ruim 70 landen.

Back to top button