MaterialsTechnology

Seeda officieel reseller Nexa3D

De Amerikaanse 3D printerfabrikant Nexa3D heeft het Nederlandse Seeda onlangs officieel aangewezen als reseller voor Nederland en België. Nexa3D heeft de afgelopen maand het reseller netwerk verder uitgebreid, om in te spelen op de groeiende vraag vanuit de maakindustrie om 3D printen in te zeten om sneller te kunnen reageren en om supply chain onderbrekingen op te vangen.


Nexa3D heeft een eigen printtechnologie ontwikkeld, Lubricant Sublayer Photo-curing (LSPc). Het gaat om een stereolithografie proces, maar dat is zodanig aangepast dat de snelheid aanzienlijk hoger ligt. Per minuut print men 1 centimeter in de Z-richting. De snelheid ligt tot 6 keer hoger dan een gewone SLA-printer. Het volume dat men kan printen is 16 liter in een keer met de NXE 400 (27,5 bij 16 bij 40 cm). Het gecombineerd wassen en harden na het printproces vergt 10 minuten.

xCE Black: hoge thermische stabiliteit

Onlangs heeft Nexa3D een nieuw materiaal voor de printers op de markt gebracht: xCE-Black. Vanwege de hoge thermische stabiliteit, is dit materiaal geschikt voor toepassingen in de automobielindustrie, elektronica en voor industriële componenten. Toepassingen zijn functionele onderdelen en tooling, maar ook het 3D printen van spuitgietmatrijzen voor een breed scala aan materialen, zoals PP, PE, HDPE en PETG. Testen wijzen uit dat met een 3D geprinte matrijs honderden producten gespuitgiet kunnen worden, met temperaturen  tussen 230 en 280 graden C, zonder dat er lossingsmiddelen nodig zijn.

Henkel materiaalprogramma

Nexa3D werkt samen met Henkel in de ontwikkeling van nieuwe harsen voor de 3D printers. Daarvoor is de printerfabrikant toegetreden tot het open materiaal programma van Henkel. Samen met Loctite is een eerste ABS hars voor de NXE 400 ontwikkeld. Tijdens de recente Covid-19 pandemie hebben de beide concerns onder andere draagbanden voor medische gelaatbeschermers ontwikkeld en 3D geprint.

Seeda is behalve reseller van Nexa3D ook reseller voor de lijn professionele 3D printers van XYZ.

Back to top button