3D printmarktManufacturers

Stratasys krijgt meer dan 1.000 orders voor F123 serie

Stratasys heeft sinds de lancering van de F123 serie al meer dan 1.000 orders voor de nieuwe 3D printer ontvangen. Dat heeft topman Ilan Levin gezegd in een toelichting op de Q2 resultaten. Ook het nieuwe GrabCad Print softwareplatform slaat aan in de markt.

 

Topman Ilan Levin: kansen prototypingmarkt nog lang niet volledig benut

Volgens Ilan Levin is de vraag vanuit de rapid prototyping wereld naar de nieuwe F123 serie groot. Het is een van de meest succesvolle productlanceringen in de hele bestaansgeschiedenis van de 3D printerfabrikant. “Wij denken dat de positieve respons uit de markt aantoont dat het prototyping segment een attractief marktsegment blijft en nog onbenutte groeikansen biedt”, aldus de Stratasys topman. “De prototypingmarkt is in geen enkel opzicht een volwassen, stabiele markt waar kleine groeikansen zijn. Wij blijven geloven dat dit een grote kans voor ons is.”

 

Nieuwe én bestaande klanten

Het grootste deel van de orders komt van nieuwe klanten. Zij bestellen vooral één 3D printer ui de nieuwe reeks. Bestaande Stratasys klanten tonen veel interesse in meerdere F123 systemen. Het succes van de nieuwe 3D printer, die aanzienlijk goedkoper is dan zijn voorganger, heeft wel een keerzijde: de omzet is in het tweede kwartaal mede onder invloed van de F123 serie gedaald. Het management ziet dit echter als een tijdelijk fenomeen.

 

Ruim 61.000 trays 3D geprint via GrabCad Print platform

Wat aldus Ilan Levin zeker bijdraagt aan het succes van de F123 serie is niet alleen het gebruiksgemak van deze 3D printer, maar eveneens de nieuwe GrabCad Print software. Het nieuwe platform is in staat om native CAD files direct in te lezen. Daarnaast zorgt het voor een gestroomlijnd beheer vcan 3D printfiles, zowel in een shared office model als in een 3D printshop omgeving. GrabCad Print is sinds de lancering eind 2016 al op 13.000 desktop PC’s geinstalleerd en meer dan 1400 klanten van Stratasys gebruiken het platform. Ilan Levin: “Die gebruikers hebben tot nog toe meer dan 61.000 trays met onderdelen via het platform geprint. Een indrukwekkend aantal als je bedenkt dat de GrabCad Print gebruikers nog steeds een klein deel van onze gehele installed base vormen.”

Quotes in dit artikel zijn afkomstig uit de transscriptie van de analistencall, openbaar gemaakt door Seeking Alpha.

In de Benelux wordt Stratasys vertegenwoordigd door Seido Systems 

 

Back to top button