software

Direct printjob voorbereiden in Solid Edge ST10

Door de integratie van de sofware van 3Yourmind in Solid Edge ST10, biedt dit CAD-pakket een complete oplossing voor 3D printen. 3D designs kunnen geanalyseerd worden en geoptimaliseerd voor het 3D printen in specifieke materialen.

 

Integratie 3Yourmind software brengt complete 3D print workflow naar CAD software

Tot nog toe moesten ontwerpers vanuit hun Solid Edge software voor de laatste fase van hun ontwerpproces overstappen naar andere software. Dat is niet langer nodig door de samenwerking tussen de Solid Edge ontwikkelaars (onderdeel van Siemens PLM Software) en 3Yourmind. De native 3D print software van dit Duitse bedrijf is voortaan geïntegreerd in de designsoftware. Hierdoor heeft de ontwerper alle tools om een ontwerp te optimaliseren voor 3D printen binnen handbereik.

 

3D printen met enkele muisklikken

“De samenwerking met 3Yourmind helpt klanten om hun 3D objecten direct vanuit Solid Edge files te printen, met slechts enkele muisklikken”, zegt Dan Staples, vice president Mainstream Engineering bij Siemens PLM Software. De plugin laat de gebruiker kiezen uit een breed scala aan verschillende materialen. Daaronder zijn materialen voor prototypes maar ook al biocompatible kunststoffen. De 3D modellen worden direct geoptimaliseerd voor het materiaal en printproces. Ook de hele printjobvoorbereiding kan voortaan vanuit de Solid Edge omgeving worden gedaan. Automatisch wordt aangegeven waar support nodig is. De foutkans neemt hierdoor af.

 

Koppeling naar 3Yourmind online platform

Het 3D printen kan gebeuren door een eigen 3D printer. Maar Solid Edge biedt eveneens direct toegang tot het netwerk van 3D print servicebureaus dat aangesloten is op het platform van 3Yourmind. Nog altijd blijft de ontwerper in zijn designomgeving. Daar kan hij een keuze maken uit 3D printservicebedrijven op basis van kosten, locatie en levertijd. Voor deze laatste stap moet uiteindelijk de file vanuit Solid Edge worden geupload naar het 3Yourmind platform.

 

Back to top button