Technology

Sigma Labs opent 3D metaalprint fabriek en lanceert PrintRide 3D

Sigma Labs, een van de technologiepartners van Additive Industries, heeft het eigen kwaliteitsmonitoring en –borgingsysteem PrintRide 3D officieel gelanceerd door het te integreren in een EOS M290 3D metaalprinter. Hiermee moet de reproduceerbaarheid van het additief produceren van metalen componenten verbeteren.

 

 Systeem verhoogt reproduceerbaarheid van 3D metaalprinten

Reproduceerbaarheid is momenteel een van de zwakke punten van de 3D printtechnologie, met name als het om metalen componenten gaat. Sigma Labs ontwikkelt hiervoor een softwaresysteem, aangevuld met sensoren. Hiermee kan men het proces vanaf het begin tot het einde controleren. Volgens het bedrijf zorgt dit voor mogelijkheden die tot nog toe onhaalbaar waren bij 3D metaalprinten.

 

3D metaalprint fabriek

De PrintRide 3D suite bestaat uit meerdere modules, onder andere voor inspectie van het smeltbad, controle van de geometrie, het controleren van de metallurgische eigenschappen tijdens het opbouwen. Later dit jaar wordt daar nog een analysemodule aan toegevoegd. Het systeem werkt machine-onafhankelijk, maar in het eigen labo heeft men het systeem in de nieuwste EOS AM-machine gebouwd. Onlangs werd de oplevering hiervan gevierd met de in gebruik name van een 3D metal printfabriek in Santa Fe in de VS. Mark Cola, oprichter en CEO, benadrukte tijdens dit evenement nog eens het belang van kwaliteitsborging in additive manufacturing. Dat is nodig voor industriële toepassing van 3D metaalprinten. Het Amerikaanse bedrijf is in gesprek met zowel Noord Amerikaanse, Chinese als ook Europese bedrijven over het mogelijk gebruik van de PrintRide suite. Het team van Mark Cola heeft al contracten binnen van onder meer GE Aviation, Honeywell Aerospace en Aeropjet Rocketdyne.

 

Partner van Additive Industries

Eerder dit jaar is Additive Industries in Eindhoven een samenwerking met Sigma Labs aangegaan. Het is de bedoeling dat de technologie van het bedrijf geïntegreerd wordt in de industriële 3D metaalprinter die Additive Industries op dit moment in Eindhoven ontwikkelt. Komend najaar moet de eerste machine klaar zijn voor een pilot. Mark Cola was een van de sprekers op de 3e Additive World Conference in Eindhoven. Hier kun je nog eens lezen wat hij toen heeft gezegd over het systeem. Sigma Labs is onlangs ook toegetreden tot Amerika Makes, het nationale additive manufacturing instituut in Ohio.

 

 

Back to top button