3D printmarkt

Shapeways breidt capaciteit AM-systemen van Desktop Metal uit

DM-klanten krijgen toegang tot Otto platform

Shapeways gaat de productiecapaciteit zowel in Eindhoven als New York vergroten met méér AM-systemen van Desktop Metal. Tegelijkertijd gaat de machinebouwer het end-to-end platform Otto van Shapeways gebruiken om klanten direct toegang te bieden tot een volledig gedigitaliseerde AM-workflow.


Shapeways is op dit moment de grootste productiepartner voor Desktop Metal. Dat gegeven wil het bedrijf uitbuiten door zich te profileren als het grootste go-to bedrijf voor ondernemingen wereldwijd, die een manier zoeken om snel en efficiënt digitale ontwerpen om te zetten in fysieke producten. “Samen democratiseren Desktop Metal en Shapeways het 3D-printen, versterkt door onze mogelijkheid om altijd en overal toegang te bieden tot een uitgebreid aanbod van hoogwaardige diensten”, zegt Greg Kress, CEO van Shapeways.

Samen willen Shapeways en Desktop Metal maakbedrijven toegang bieden tot AM-capaciteit

Shapeways gaat ook het Production System van Desktop Metal installeren.

Inclusief zandvormen printen

Het 3D print servicebureau investeert in het volledige productportfolio van Desktop Metal. Dat betekent niet alleen dat het Studio System er staat, maar ook de binder jetting systemen Shop en Production System, de robotprinttechnoloie RAM voor zandmallen en de 3D printers van EnvisionTec. Begin 2022 moeten al deze printtechnologieën beschikbaar zijn op de beide productielocaties van Shapeways, in Eindhoven en Long Island City (New York). Het 3D print servicebureau wil ook de technologie van andere industriële partijen toevoegen, waaronder oplossingen voor het nabewerken van de geprinte werkstukken.

AM gebruiken zonder zelf te investeren

Ric Fulop, oprichter en CEO van Desktop Metal, ziet in de samenwerking een oplossing voor bedrijven die nog niet zover zijn om zelf te investeren in eigen AM-capaciteit, maar wel daarmee aan de slag willen. “Shapeways biedt directe toegang tot Desktop Metal’s uitgebreide portfolio van AM 2.0 printplatformen en de brede materialenbibliotheek. Daardoor kunnen ook deze bedrijven hun productie versnellen en flexibeler inspelen op de groeiende vraag uit de industrie. Beide bedrijven geloven dat ze samen een unieke positie in de markt innemen om ook hoogwaardige onderdelen aan veeleisende sectoren te leveren.

Back to top button