ApplicationsTechnology

Rotterdamse historie bewaard dankzij grote Tractus 3D deltaprinters

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.63″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

De Nederlandse printerfabrikant Tractus3D levert met de Tractus 3D T3500 een van de grootste commercieel verkrijgbare Delta 3D printers. Met zijn bouwvolume tot 2, 1 meter in hoogte en 1 meter in diameter, levert deze filamentprinter voor meerdere toepassingen de juiste printtechnologie. Hans Boodt Mannequines 3D print er levensgrote modepoppen mee; Woonstad Rotterdam zet de Tractus 3D printer in bij restauratieprojecten.

 

Woonstad Rotterdam 3D print gevelornamenten voor restauratieproject

Tractus3D is een van de koplopers als het gaat om grote Delta 3D printers. De Tractus3D T3500 is heeft een capaciteit om 1000 millimeter in diameter x 2000 millimeter in hoogte (2100 millimeter in centrum). Volgens Ben Schilperoort, CEO van Tractus 3D, hoeft het zelfs niet bij deze afmetingen te blijven. “Dankzij de manier waarop onze 3D-printers zijn gebouwd, kunnen we zelfs grotere 3D-printers op aanvraag produceren.”

 

 

Replica’s vervangen oude gevelversieringen

Woonstad Rotterdam zet de Tractus 3D printer in voor het 3D printen van ornamenten van historische gebouwen in de havenstad. Concreet gaat het om de gebouwen aan de Oude Binnenweg 109-110 in Rotterdam, waarvan de ornamenten die de dakgoot ondersteunen vervangen moesten worden. Daarbij gebruikt men de specifieke eigenschappen van de Tractus T 3500, namelijk een nozzle temperatuur tot 300 graden C en de gesloten en verwarmde bouwkamer (100 graden C). Geprint wordt met PET filament. Zerafet Tenwolde van Z3DLabs heeft dit materiaal voor het printen van replica’s geselecteerd, omdat het bijzonder sterk is, weinig weegt en een lange levensduur heeft.

 

Oude verflagen herleven in 3D prints

Eigenlijk krijgen de 3D geprinte ornamenten daarmee een veel langere levensduur dan de originele gipsen exemplaren. Door de originele zuilen, die op 9 tot 10 meter hoog zijn geplaatst, te scannen, lukt het om het aanzien van de vroegere structuur over te brengen naar het oppervlak van de 3D geprinte exemplaren. Hierdoor zien de replica’s er, na het schilderen, net zo als de exemplaren die in 1860 zijn gemaakt. De ornamenten zijn op een eenvoudige wijze aan de gevel bevestigd, mogelijk dankzij het geringe gewicht. Woonstad Rotterdam wist met de Tractus 3D printer de restauratiekosten van de ornamenten met 70% te reduceren.

 

[/et_pb_text][et_pb_video _builder_version=”3.0.63″ src=”https://youtu.be/28CVS1Azdbg” image_src=”https://3dprintmagazine.eu/3dprintmagazine.eu/wp-content/uploads/2018/06/Detail-3d-printed-ornament.jpg” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.63″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Bekijk een video over het proces bij Woonstad Rotterdam

Hans Boodt Mannequins: korte levertijden

Een van de Nederlandse klanten die het grote bouwvolume van de 3D printer benut is Hans Boodt Mannequins. Het Nederlandse bedrijf dat levensechte etelagepoppen voor grote modeconcerns produceert, heeft door de 3D printer van Tractus de doorlooptijd verminderd van acht weken naar twee dagen. “3D printen heeft de werkwijze bij Hans Boodt revolutionair veranderd”, zegt Coen Viguurs, product development manager. “We kunnen de mannequinmodellen op vraag van de klant 3D printen, in een ongekende kwaliteit en in enkele dagen tijd.” CNC frezen, een alternatieve technologie voor levensgrote producten, zou een enorme kapitaalsinvestering vergen en tot hogere materiaalkosten leiden. EPS foam is weliswaar een goedkoper materiaal maar heeft niet de levensduur die men nu behaalt met de 3D geprinte exemplaren. 3D printen gaat tegen ongeveer 10 procent van de kosten van conventionele technieken die Hans Boodt Mannequins jarenlang heeft toegepast.

 

Twee resoluties mogelijk

Om dergelijke grote werkstukken te printen, heeft Tractus de T3500 voorzien van onder andere een detector voor als het filament op is. De 3D printer gaat dan in standby-modus en zodra nieuw filament beschikbaar is, wordt de printjob hervat. Dat geldt ook bij stroomuitval. De gebruiker kan verder kiezen tussen een resolutie van 20 micron in de XY-as en een resolutie van 50 micron in de Z-as òf voor snelheid. Wanneer voorwerpen deze details niet nodig hebben, kun je in een resolutie van 1 mm printen. De printsnelheid bedraagt dan 200 mm/s, de ijlgang 300 mm/s.

 

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.63″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”8151,8148,8145″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#00a8ff” hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” auto=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Back to top button