ManufacturersOp het webTechnology

Innofil3D wordt preferred supplier van Tractus3D

Tractus3D start een partnerschap met Innofil3D. Voortaan is de Nederlandse filamentproducent preferred filament supplier voor de 3D printerfabrikant. Innofil3D gaat voor de Tractus3D printers onder andere filamentrollen van 4,5 en 8,5 kilo leveren, naast de standaard rol met 750 gram.

Printer- en filamentfabrikant sluiten partnerschap

Innofil3D heeft een jaar geleden het eerste filament uit de Professional Series op de markt gebracht. Dit Pro1 filament heeft de aandacht van Tractus3D getrokken, licht Ben Schilperoort toe. De CEO van de printerfabrikant ziet dat beide bedrijven dezelfde hoofddoelgroep willen bedienen: professionals. “Die vragen high performance materialen.” Veel gebruikers van Tractus3D printers werken zowel met high end industriële materialen, zoals polycarbonat, POM, Ultem en PEEK. Ze werken daarnaast met grote printvolumes. “Wij geloven dat onze doelgroep profiteert van filament zoals Pro1”, aldus Ben Schilperoort.

 

Innofil3D
De fabriek waar Innofil3D het filament produceert (Foto: Innofil3D)

 

PLA met ABS-achtige eigenschappen

Pro1 is een sterk verbeterd PLA. De treksterkte van het materiaal overtreft die van ABS filament, de slagvastheid is sterk verbeterd. Het filament laat zich gemakkelijk verwerken op FDM printers. Ook ligt de printsnelheid van Pro1 een stuk hoger: tot 150 mm/sec. Het filament zorgt tevens voor méér consistentie in de maatvoering van de geprinte werkstukken alsook betere oppervlakte kwaliteit. “Met Innofil3D hebben we een partner gevonden die de eisen van onze doelgroep begrijpt. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze klanten gaan profiteren van de samenwerking”, zegt Schilperoort.
Pro1 filament verhoogt printsnelheid op Tractus3D printer tot 80%

 

‘Onmogelijke’ materialen 3D printen

Roger Sijlbing, sales manager Innofil3D, voegt hier nog aan toe dat de Tractus3D printers de filamentproducent in staat stelt om materialen op te markt te brengen die tot voor kort bijna onmogelijk 3D geprint kon worden. En de 30 tot 80 procent kortere printtijd van Pro1 is juist voor de volumeprinters van Tractus3D een belangrijk pluspunt. “Het verkorten van de procestijd is een immens voordeel juist als je groter print dan een desktop formaat.” De grootste 3D printer van Tractus3D heeft in de Z-as een bereik van 2100 mm. Voor dit type printers zijn de grotere rollen die nu leverbaar worden een uitkomst.

 

 

Back to top button