VR and AR

PTC neemt Nederlandse AR-specialist TWNKLS over

PTC neemt het Nederlandse Augmented Reality bedrijf TWNKLS over. De Amerikaanse ontwikkelaar van CADCAM, PLM, IoT software en het Vuforia platform wil met deze overname de toepassing van AR zowel intern als bij klanten versnellen. PTC CEO Jim Heppelmann zegt dat de combinatie van Vuforia, de ervaring met AR én nu TWNKLS, het aanbod op het vlak van Augmented Reality dichterbij de vraag van de klant zal brengen.

Alom wordt Augmented Reality aangeduid als een van de snelst groeiende innovaties binnen de PLM-wereld. TWNKLS is op dit vlak een Nederlandse speler, die internationaal de afgelopen jaren aandacht heeft getrokken met opvallende AR-applicaties. Dat is het acquisitieteam van PTC niet ontgaan.

PTC wil met overname toepassing Augmented Reality versnellen

Impact op de waardeketen

Gerben Harmsen, oprichter van het Nederlandse bedrijf, ziet duidelijk meerwaarde in de overname. Hij bestempelt deze als een logische stap voor de twee ondernemingen. “Met onze AR expertise en onze gezamenlijke visie, kunnen we impact hebben op de waardeketen van bedrijven.” Augmented Reality kan een rol spelen in zowel de design-, maak-, sales- en onderhoudsprocessen in de industrie en daarbuiten.

Train de trainers

TWNKLS blijft gevestigd in Rotterdam en blijft spraakmakende AR oplossingen ontwikkelen voor een groot aantal sectoren. Het Nederlandse bedrijf krijgt daarnaast een rol om trainers van PTC te trainen, zegt Jim Heppelmann. Daarmee kan PTC alle partners en klanten beter ondersteunen op dit vlak. Tijdens het LiveWorx event van PTC, vorige maand in Boston, was AR een van de hoofdthema’s. Onder de titel Augmented Workforce was het een thema op het hoofdpodium van het event.

Tijdens Virtual Revolution bij het Mikrocentrum demonstreerde Novotek vorige maand nog de mogelijkheden van Vuforia Studio.

Vuforio: AR primeur met Model Based Definition

Tijdens Live Workx introduceerde PTC de nieuwe Vuforia Engine 8.3. De nieuwe release van dit AR-platform is het eerste Model Based AR platform voor Augmented Reality, verrijkt met kunstmatige intelligentie.

TWNKLS staat onder andere met twee cases die het voor klanten ontwikkeld heeft in het ebook van Hardvard topauteur Michael E. Porter, A Managers Guide to Augmented Reality. Dit boek schetst inzicht in het potentieel van Augmented Reality en en hoe werk er in de toekomst gaat uitzien.

FOTO boven: een van de AR toepassingen die TWNKLS voor de onderhoudsindustrie ontwikkeld heeft.

Back to top button