Materials

Oceanz 3D print met Food Grade PA12

Food tech kan nu veilig 3D printen inzetten voor onderdelen die in contact komen met voedsel

Oceanz 3D printing biedt sinds kort de mogelijkheid om onderdelen te 3D printen met Food Grade PA12. Het materiaal voldoet aan de voedselveiligheidseisen en is EC 1935/2004 gecertificeerd. De processen zijn door externe partijen gevalideerd.


“De 3D printtechnologie is hiermee verder in een stroomversnelling gekomen en op een hoger niveau beland”, zegt Erik van der Garde, CEO van Oceanz 3D printing over deze nieuwe stap die het Edense 3D printbedrijf zet.

Veilig voor voedsel contact

Voor de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijker dan ooit om snel te schakelen. Binnen de sector groeit tegelijkertijd de vraag naar smart industry oplossingen, met name 3D printen. Oceanz heeft de processen nu zo ingericht dat onderdelen geprint kunnen worden die veilig met voedsel in contact mogen komen. Het Food Grade PA12 voldoet aan de EC 1935/2004 (de Europese wet voor Food Contact Materials) eisen en is volgens de EC-richtlijn 2003/2006 (Good Manufacturing Proces) geproduceerd. Dit betekent dat het materiaal veilig is in contact mag komen met voedsel. De processen bij Oceanz zijn opgenomen in het kwaliteitssysteem en gevalideerd door externe geaccrediteerde partijen.

Oceanz
Oceanz 3D printing brengt addtive manufacturing op een hoger niveau met de Food Grade materialen.

Sneller innoveren dankzij 3D printen

Met additive manufacturing als extra maaktechnologie kunnen de bedrijven in de food tech industry volgens Erik van der Garde sneller innoveren.  De keuze om binnen de food tech industry te kiezen voor 3D printen biedt voordelen als ontwerpvrijheid. Denk daarbij aan het produceren van aangepaste onderdelen en complexe of organische vormen. Vooral dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor voedsel-gerelateerde toepassingen. Ook maakt het kleine voorraden mogelijk en zorgt voor een snelle ontwikkeling van prototypes naar functional parts. Voorbeelden van toepassingen: grippers, nozzels, machine-onderdelen, prototypes, robots en drones. Ook binnen de agritech sector is Oceanz Food Grade 3D printen goed toepasbaar.

Back to top button