3D printmarkt

Formnext 2020 enkel nog als virtueel event

Het beursseizoen wordt door de covid-19 pandemie wel heel erg dun: Formnext 2020 vindt enkel als virtueel event plaats. De recente wereldwijde stijging van het aantal besmettingen dwingt Mesago Messe Frankfurt de stekker uit de hybride beurs te trekken. Er is een groeiende onzekerheid bij exposanten en bezoekers, meldt de organisatie.


Voor de zomer leek het beursconcept voor Formnext nog zo goed. De fysieke beurs, met extra brede gangpaden en crowd controll, zou verrijkt worden met een virtueel deel. Alles voldeed aan de eisen van de deelstaat Hesse en de hygiëne- en gezondheidsregels van Frankfurt. “De huidige stijging van het aantal covid-19 infecties in Duitsland, Europa en de rest van de wereld hebben geleid tot een groeiende onzekerheid onder exposanten en bezoekers. Samen met de nieuwe aanscherping van officiële en bedrijfsgebonden reisbeperkingen, belemmert dit de anders internationale Formnext de gebruikelijke kwaliteit te halen”, zegt Petra Haarburger, President van Mesago Messe Frankfurt. Daarom wordt overgestapt op enkel nog een virtueel event.

Stijging aantal besmettingen zorgt voor onzekerheid bij exposanten en bezoekers

Formnext wijkt noodgedwongen uit naar een volledig digitaal concept (Foto Mesago Messe Frankfurt)

Enorm teleurgesteld

De teleurstelling bij het Formnext team is enorm, zegt Sascha F. Wenzler, Vice President. De hele zomer is hard gewerkt aan het hoogste niveau van bescherming. Er zijn volledig nieuwe standpakketten uitgewerkt; er zijn extra ruimten gecreëerd. “Onze teleurstelling is des te groter nu we aan het einde van de zomer moeten vaststellen dat het verloop van deze pandemie onze inspanningen om persoonlijke ontmoetingen weer mogelijk te maken, te niet doet.” En dat in een periode waarin additive manufacturing bewezen heeft een van de leading technologieën voor de toekomst te zijn.

Virtuele beurs

Formnext start daarom op 10 november als een virtueel evenement. Er komen virtuele showrooms voor de exposanten, een intelligente manier van matchmaking tussen alle deelnemers, ondersteund door Kunstmatige Intelligentie, er komt live streaming van content en online afspraken met exposanten zijn mogelijk. Hoe de virtuele Formnext 2020 er gaat uitzien, wordt later bekend gemaakt.

Back to top button