ApplicationsTechnology

Oceanz 3D printing lanceert 3D Medical Models

Met het online platform 3D Medical Models maakt Oceanz 3D printing het zorgprofessionals gemakkelijker om bij complexe chirurgische ingrepen met patiëntspecifieke modellen de operatie beter voor te bereiden en te plannen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van zorg terwijl de duur van de ingreep in de OK korter wordt.


De chirurgische planning heeft veel baat bij 3D modellering en patiënt-specifieke modellen. 3D printen biedt daar de oplossing voor. Alleen: hoe koppel je de wereld van de medische professionals aan die van 3D printen? Dat doet het Edese 3D print servicebureau, dat medisch gecertificeerd is, met het online platform 3D Medial Models.

PLATFORM VOOR PATIËNTENSPECIFIEKE CHIRURGISCHE 3D TECHNOLOGIE

Kwaliteit gezondheidszorg verbeteren

Robert Groeneveld, Medical Engineer bij 3D Medical Models: “Complexe medische ingrepen zijn planbaar. De chirurgische planning heeft daarom veel baat bij 3D-modellering en patiënt-specifieke modellen. 3D Medical Models voorziet chirurgen van surgical guides en pre-operatieve modellen. Deze medical devices zullen de pre-operatieve planning op betrouwbare wijze overbrengen naar de operatiekamer. Het resultaat? Verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg, een verkorte operatietijd en een sneller én beter herstel van de patiënt”. 

Full-service oplossing

3D Medical Models biedt medische professionals een full-service oplossing: van anatomische modellen tot het ontwerpen en printen van complexe operatie-planningen. Dankzij het gebruik van het 3D Medical Models-platform is het mogelijk de operationele kosten te verlagen en patiëntenzorg te verbeteren. Onderzoek wijst volgens Oceanz uit dat het gebruik van anatomische modellen en boor- en zaagmallen een significante invloed heeft op de tijdsduur van een behandeling. De besparing loopt op van 20 minuten tot een uur per behandeling. Via het platform kunnen niet alleen anatomische modellen worden aangemaakt, maar eveneens boor- en zaagmallen en wafers voor kaakchirurgie en schedelmallen voor reconstructieve chirurgie.

In vijf stappen tot bij de patiënt-specifieke oplossing

De 3D geprinte medische hulpmiddelen zijn toepasbaar binnen vele disciplines, maar worden nu al veelvuldig ingezet binnen Mond-, Kaak- en Aangezichtsheelkundige (MKA), orthopedie en traumachirurgie. Met dit platform verbindt het 3D printservicebureau de technische kennis van het maken van patiënt-specifieke 3D prints met de behoefte van de chirurg of andere professionals in de zorg. 3D Medical Models belooft in vijf stappen van het uploaden van een CT-scan via overleg over het behandelplan, het ontwerpen en 3D printen tot de toepassing van het medisch hulpmiddel te komen. Het volledige proces is ISO 13485 gecertificeerd.

Back to top button