Materials

Nexa3D levert DSM Arnite poeder mee met QLS-350 printers

Als Nexa3D begin 2021 de eerste QLS-350 SLS printers gaat uitleveren, gebeurt dat samen met Arnite T AM1210 (P) poeder van DSM. Dat hebben de beide bedrijven bekend gemaakt bij de aankondiging van hun partnerschap. Nexa3D brengt in het eerste kwartaal van volgend jaar de eerste lasersinter machine op de markt. De Quantum Laser Sintering QLS 350.


Voor DSM is dit het eerste PBT laser sintering materiaal, dat vorig jaar op AMUG is aangekondigd als platform voor AM-materialen bedoeld voor serieproductie. Arnite T AM1210 (P) ) heeft dezelfde diëlektrische eigenschappen als het materiaal dat gebruikt wordt in spuitgietprocessen, waar het al heel bekend is. Het poeder is ontwikkeld voor een breed sintervenster en is zeer eenvoudig in gebruik. Bovendien is het milieuvriendelijk met een hoog hergebruikspercentage van >60% en recyclebaar in de mate dat het materiaal terug kan worden gebracht naar het poederbedproces.

Bedrijven sluiten partnerschap om stap van AM naar serieproductie te versnellen

Laser sinteren PBT materialen gaat sterk groeien

Beide bedrijven verwachten dat het gebruik van deze laser sintering PBT materialen exponentieel gaat groeien in de loop van dit decennium. Met name gedreven door innovaties in automobiel, elektronica en elektrische industrieën. In de auto-industrie is dit al zichtbaar door de toenemende vraag naar lichtere, en meer duurzame materialen. De samenwerking tussen Nexa3D en DSM moet de acceptatie van duurzaam additive manufacturing voor serieproductie versnellen. Daarbij denkt men onder andere aan toepassingen in verlichtingscomponenten van auto’s.

DSM AM-topman: Nexa3D doorbreekt snelheidsgrenzen AM

Hugo Da Silva (foto’s DSM)

Volgens Hugo da Silva, Vice President Additive Manufacturing bij DSM, doorbreekt Nexa3D de traditionele additive manufacturing grenzen qua snelheid en productiviteit. Hij laat verder weten dat DSM op dit moment snel nieuwe materialen naar de markt wil brengen en wil samenwerken met partners. “We hebben gedurende de Covid-19 pandemie gezien dat de maakindustrie additive manufacturing ziet als een levensvatbaar pad om productie in stand te houden en veerkrachtige toeleveringsketens op te bouwen.”

Krachtenbundeling

Avi Reichenthal, co-founder en CEO Nexa3D

Voor Nexa3D is de nieuwe Quantum Laser Sintering QLS-350 machine de tweede printtechnologie die het bedrijf aan het portfolio toevoegt. Avi Reichenthal, co-founder en CEO, noemt de samenwerking wezenlijk gezien de gecombineerde mogelijkheden om de productieprestaties van polymeren te verbeteren. “Dit is het juiste moment om het gecombineerde potentieel te verwezenlijken ten behoeve van onze groeiende klantenbasis in de innovatieve automobiel- en elektronische industrie. Gezamenlijk gaan we de volgende generatie van serieproductiecapaciteiten aan onze klanten te leveren.”

Back to top button