Manufacturers

Nexa3D haalt $55 miljoen voor verdere uitrol NXE400

Nexa3D heeft in een nieuwe financieringsronde $55 miljoen opgehaald. Met dit geld kan de fabrikant de productie van 3D printers verder opschalen en een wereldwijd netwerk verder uitbouwen. Avi Reichental, co-founder en CEO van Nexa3D, zegt dat met deze nieuwe financiering de transitie naar additief geproduceerde kunststof onderdelen kan versnellen.


Nexa3D heeft een zeer snelle 3D printer voor lichtgevoelige harsen ontwikkeld. De basis is DLP-technologie, daar voegt de startup de gepatenteerde Lubricant Sublayer Photo-curing (LSPc) aan toe. In combinatie met een zelf ontwikkelde lichtmatrix zorgt dit voor een hoge opbouw snelheid van werkstukken met een SLA-detaillering. Het softwareplatform Nexax 2.0 moet de voorbereidingen van een printjob vergemakkelijken.

Nexa3D CEO ziet maakindustrie op kantelpunt, doorbraak richting 3D printen

20 keer hogere productiviteit

Het afgelopen jaar is gebruikt om de op Formnext 2019 gelanceerde NXE400 printer door te ontwikkelen. De opbouwsnelheid gecombineerd met het grote platform zorgen volgens Nexa3D voor een 20 keer hogere productiviteit vergeleken met andere printers die met lichtgevoelige harsen werken. Dit moet voor de doorbraak richting productie gaan zorgen. Nexa3D heeft voor een open materiaalstrategie gekozen. Er wordt al samengewerkt met Henkel, BASF, Keystone en Covestro (sinds kort eigenaar van DSM Additive) aan de ontwikkeling van nieuwe materialen. Op dit moment zijn 16 verschillende materialen beschikbaar.

Productietechnieken vernieuwen

Avi Reichental denkt dat in de maakindustrie het moment is aangebroken om productietechnieken te vernieuwen. Supply chains zijn extreem complex geworden en erg kwetsbaar. “Wat Nexa3D bouwt, fundamenteel transformeert en digitaliseert de productie. In de kern opent het Nexa3D AM platform de deuren naar de volgende generatie hoogwaardige polymeren die de volledige cyclus van design tot productie afdekken.” Met deze materialen wordt het mogelijk onderdelen te printen met een consistente kwaliteit, ongekende mechanische eigenschappen en met een hogere yield in de productie.

De investeerders van het eerste uur hebben in deze ronde ook weer meegedaan. Dat zijn onder andere OurCrouwd en het investeringsfonds van Saudi Arabië Aramco Energy Ventures. Daarnaast is een nieuwe partij uit de financiële wereld ingestapt, waarvan de naam niet bekend wordt gemaakt.  

Back to top button