Materials

Ultimaker breidt filamentportfolio uit met PETG

Ultimaker breidt het filamentportfolio uit met PETG. Hiermee komt het tegemoet aan de behoefte in de markt. Uit de 2021 3D Printing Sentiment Index blijkt namelijk dat PETG in de top 3 van meest gebruikte materialen voor de FFF printer staat.

Dat heeft volgens Ultimaker alles te maken met het groeiend aantal bedrijven dat productietooling print. Hiervoor zoeken ze een materiaal dat slijtvast, chemisch resistent en temperatuurongevoelig is. Het gebruik van PETG is afgelopen jaar met 4% toegenomen, aldus het eigen onderzoek door de 3D printerfabrikant.

Standaard filament voor de industrie

Het nieuwe filament past in het ecosysteem van Ultimaker. De filamentrollen worden dankzij de NFC chips automatisch herkend door de 3D printer. Het nieuwe materiaal kan gecombineerd worden met het Breakaway supportmateriaal van Ultimaker en PVA, het standaard filament voor supports. Via het recent gelanceerde platform krijgen Ultimaker gebruikers toegang tot alle instellingen en tot de productdata. De printerfabrikant verwacht dat PETG het standaardfilament zal worden voor industriële toepassingen, zowel voor prototypes als voor een groot aantal industriële toepassingen.

Back to top button