Materials

Nexa3D geeft Henkel xFlex 475 rubberachtig materiaal vrij

Rubberachtig materiaal voor NXE 400 printers

Nexa3D heeft het samen met Henkel ontwikkelde xFlex 475 flexibel printmateriaal vrijgegeven. Henkel heeft het rubberachtig materiaal, met een elongatie bij breuk van  meer dan 150 procent, aangepast aan de snelle NXE 400 3D printers van het Amerikaanse concern.

Kevin McAlea, Chief Operating Officer at Nexa3D, zegt dat het nieuwe xFlex 475 de combinatie biedt van goede afwerkingsgraad, duurzaamheid en hoge productiviteit. Precies wat de 3D printbedrijven zoeken als de functionele onderdelen willen gaan 3D printen. “Onze intensieve samenwerking met Henkel stelt ons in staat onze reeks functionele lichtgevoelige en elastische materialen uit te breiden, zodat klanten functionele prototypes en volumeproductiedelen kunnen produceren die zowel een aantrekkelijke oppervlakteafwerking hebben als de duurzaamheid die zij vereisen.”

Zwart en wit

Het rubberachtig materiaal is er in zwart en wit. De witte variant van xFlex 475 heeft een elongatie bij breuk van 159 procent en een treksterkte van 3,8 MPa. De zwarte variant zit iets lager met respectievelijk 150 procent en 2,5 MPa. Qua mechanische eigenschappen is het getest volgens ASTM D630 norm. Toepassingen ziet Nexa3D zowel in industriële als consumentenproducten. Denk aan onder andere verdeelstukken, handgrepen, afdichtingen en pakkingen of tussenzolen voor sportkleding en schoeisel.

Massaproductie toegankelijker te maken

De twee bedrijven gaan de samenwerking op het gebied van materialen verder intensiveren. “We zijn van plan onze samenwerking met het Nexa3D-team verder te versterken en onze materialenportefeuille snel uit te breiden om rapid prototyping en massaproductie van functionele onderdelen toegankelijker te maken”, aldus Simon Mawson, Senior Vice President and Global Head of 3D Printing bij Henkel.

Het materiaal is leverbaar via het resellernetwerk van Nexa3D, zoals Seeda

Back to top button