3D printmarkt

Materialise investeert €7,5 miljoen in competentiecentrum 3D metaalprinten

Nieuw competence centrum in Bremen voor meer dan 30 metaalprinters

Materialise heeft €7,5 miljoen geïnvesteerd in een nieuw Metal Competence Center voor 3D metaalprinten in het Duitse Bremen. Het nieuwe competentiecentrum brengt de twee bestaande vestigingen van Materialise samen. Er is ruimte voor 30 metaalprinters.


De focus van Materialise op metaal additive manufacturing is de laatste jaren groter geworden. Dat komt doordat steeds meer bedrijven het potentieel van 3D metaalprinten voor serieproductie ontdekken. En nu bedrijven na de coronapandemie hun supply chains gaan heroverwegen, versnelt deze vraag verder. Bedrijven willen hiermee flexibiliteit, agility en betrouwbaarheid aan hun aanvoerketens toevoegen.

Het nieuwe competentiecentrum voor 3D metaalprinten van Materialise in Bremen.

Meer dan 120 medewerkers

Materialise heeft daarom de bestaande vestigingen in Bremen samengevoegd tot één nieuwe competentiecentrum voor 3D metaalprinten in een nieuw pand van 3.500 m2 groot. Het heeft capaciteit voor meer dan 120 medewerkers en meer dan 30 industriële 3D metaalprinters. Door de activiteiten samen te voegen, zijn ontwikkeling en productie nu onder een dak samen. De toenemende samenwerking tussen software ontwikkeling en het productieteam zal ertoe leiden dat Materialise de klanten beter kan ondersteunen. De praktische ervaring met 3D metaalprinten komt eveneens ten goede aan de softwareontwikkeling voor hoogwaardige 3D metaalprintsystemen die anderen ontwikkelen met software van Materialise.

Duurzaamheid: energie-efficiency en poeder terugwinnen

Net als in de andere vestigingen is ook nu veel aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid. “Metaalprinten heeft zich bewezen als een krachtige productietechnologie, die mensen in staat stelt via lokale, gedecentraliseerde productie een meer duurzame productiemanier toe te passen”, zegt Jurgen Laudus, Vice President Materialise Manufacturing. Hij vindt echter dat de AM-industrie een stap verder moet gaan om de technologie zelf duurzamer te maken. Dat doet Materialise in het nieuwe competentiecentrum, onder andere door een energie-efficiency te verbeteren en continu poeder terug te winnen en opnieuw te gebruiken.

Back to top button