software

SmartSlice optimaliseert en valideert instellingen FFF printer

Highend slicing technologie beschikbaar voor FFF printers

cardsPLM biedt als eerste in Europa de SmartSlice slicer software aan als plugin voor Cura. Met deze slicer krijgen gebruikers van FFF printers de mogelijkheid in handen om hun printjob te optimaliseren en valideren zonder trial and error. De applicatie valideert en optimaliseert de printparameters op basis van prestatie-eisen en productie-efficiëntie.


3D printen met een filament 3D printer vergt soms het nodige geduld. Om te weten of een geprint onderdeel sterk genoeg is, en niet zal breken tijdens gebruik, wordt vaak ‘trial-and-error’ ingezet. Het opnieuw printen met andere instellingen en vervolgens testen wordt herhaald totdat de juiste print beschikbaar is. Hoe snel dit gaat, hangt af van de kennis en ervaring van de gebruiker.

Europese primeur voor cards PLM

Minder testprints nodig

Teton Simulation, de ontwikkelaar van SmartSlice, wil komaf maken aan het giswerk tijdens het voorbereiden van FFF 3D-prints. De applicatie valideert en optimaliseert de printparameters op basis van prestatie-eisen en productie-efficiëntie, de 3D printtijd. Automatisch wordt, afhankelijk van het doel, het juiste printprofiel geselecteerd. Hierdoor zijn er veel minder of geen testprints nodig en bereiken zelfs minder ervaren gebruikers sneller het optimale resultaat. Het valideren en optimaliseren van de printinstellingen op basis van de fysieke belasting op het te printen onderdeel is al langer ‘common practice’ bij geavanceerde metaal- en kunststofprinters. SmartSlice brengt deze technologie naar FFF printers.

Aanpassingen per regio

De cloud-based intelligente software maakt gebruik van geavanceerde optimalisatieroutines die ervoor zorgen dat onderdelen aan de gevraagde eisen voldoen. In tegenstelling tot standaard slicing-parameters, die op het hele model worden toegepast, kan SmartSlice specifieke regio’s van een model optimaliseren om meer sterkte te leveren waar dit het meest nodig is. Hierdoor wordt materiaalverspilling in niet-kritieke regio’s geëlimineerd en de printtijd aanzienlijk verkort. Cards PLM brengt deze software als eerste in Europa op de markt. SmartSlice kan als plugin in Ultimaker Cura gebruikt worden. Nieuwe gebruikers kunnen de software na registratie 14 dagen gratis uitproberen

Back to top button