software

Markforged koopt software-ontwikkelaar Teton Simulation

Simulatie software versnelt validatie van 3D printfiles

Markforged heeft de Amerikaanse softwareontwikkelaar Teton Simulation Software overgenomen. Teton is bekend om de SmartSlice, een slicer die automatisch compenseert voor eventuele vervormingen tijdens het 3D printen.


SmartSlice neemt het giswerk weg van het optimaliseren van een onderdeel voor een minimale printtijd en materiaalgebruik in combinatie met de optimale eigenschappen. De software versnelt zo de validatie en optimalisatie van het 3D printproces zowel wat betreft de eigenschappen van het onderdeel als de productie. Markforged gaat de Teton software toevoegen aan het Eiger platform als een betaalde add-on.

Aanvulling op Digital Forge strategie

“Software is de kern van Markforged’s oplossing en onze concurrentiekracht”, zegt Shai Terem, President en CEO van Markforged. De overname van Teton Simulation stelt de gebruikers van de 3D printers in staat om de Markforged printers dieper te integreren in hun werkprocessen voor eindproducten. “Ze kunnen hun onderdelen op een eenvoudigere manier valideren op hetzelfde platform als waarop ze de onderdelen gaan printen.” Terem zegt verder dat Markforged en Teton dezelfde visie delen namelijk dat additive manufacturing naar een gedistribueerd model toegaat. Daarin gaat de slicesoftware een sleutelrol spelen. Hiermee wordt het gemakkelijker om dichtbij het gebruikspunt de onderdelen te 3D printen. Shai Terem bestempelt de acquisitie daarom als een strategische overname  die het Digital Forge concept van Markforged extra functionaliteit biedt.

Vezelerversterkte kunststoffen als alternatief voor metaal

Doordat het printen met vezelversterkte onderdelen gemakkelijker wordt, verwacht de Amerikaanse printerfabrikant dat er meer metalen onderdelen vervangen zullen worden door vezelversterkte die geprint zijn. “Ons team gelooft in het potentieel van additieve technologieën om echt te veranderen hoe we dingen produceren,” zegt Doug Kenik, CEO van Teton Simulation. “Door ons aan te sluiten bij Markforged wordt onze technologie geïntegreerd in een state-of-the-art oplossing die een bredere klantenbasis zal bereiken.”

Back to top button