Top story

Kris Binon zwaait af als directeur van Flam3D

Bouwer laat volgende fase aan een ander over

Kris Binon verlaat Flam3D, de Vlaams-Nederlandse AM-organisatie die hij in 7,5 jaar van de grond af mee heeft opgebouwd. Hij zegt zichzelf niet de manager te vinden voor de volgende fase van Flam3D. Kris kondigt aan wel actief te blijven in de AM-industrie.


“Er bestaat echt nog veel onbekendheid over 3D printen. 3D printen komt telkens in de krant met een sexy toepassing, maar dat geeft geen goed beeld van wat mogelijk is. Men schrijft niet wat het kost en wat het oplevert. Daar is werk aan de winkel.” Dat zei Kris Binon in het voorjaar van 2017 toen 3D Print magazine hem de eerste keer interviewde.

Na 7,5 jaar bouwen laat hij de nieuwe fase over aan opvolger

Kris Binon in december tijdens het ledenevent van Flam3D.

Samenwerking zoeken

Hij kondigde toen al de samenwerking aan met Brainport Development en de deelname aan – toen nog – Euromold om de AM-industrie op de kaart te zetten. “Na 7,5 jaar te hebben gebouwd aan Flam3D laat hij en stevige organisatie na, die klaar is voor de volgede fase”, zo schrijft Philippe Reinders-Folmer, voorzitter stuurgroep Flam3D over het vertrek van Kris Binon. Flam3D telt inmiddels meer dan 125 leden in zowel Vlaanderen als Nederland en is met het Benelux paviljoen uitgegroei tot het grootste landencollectief op Formnext.

Nieuwe koers, nieuw type manager

Hij kondigde de koersverandering bij Flam3D zelf al aan bij het ledenevent in december. Nu zegt Kris Binon in een e-mail over zijn afscheid aan de leden: “Flam3D gaat verder, groeit naar een volgend niveau. De focus van de organisatie zal gedeeltelijk verschuiven naar impact op middellange en lange termijn, wat een duidelijke visie vereist, en de uitrol van meerdere programma’s en projecten. Flam3D heeft een manager nodig om dit proces te sturen en de groei van de Additive Manufacturing-sector in de Vlaams-Nederlandse regio verder te stimuleren. Er liggen zoveel kansen te wachten – voor de sector en voor de organisatie.” Hij vindt zichzelf meer een bouwer en niet het type manager voor de volgende fase. “Voor mij is het ook tijd voor verandering. Ik ben niet die manager.”

Actief in de AM-sector

Kris Binon blijft wel in de AM-sector. Hij zegt een nieuwe kans te hebben gekregen. De komende weken blijft hij nog actief bij Flam3D. De stuurgroep wil zo snel mogelijk een geschikte opvolger aantrekken, die in staat is de technologie te verankeren in de industrie en het sterke merk Flam3D te verkopen in binnen- en buitenland, aldus de stuurgroep voorzitter.

Kris Binon

Foto: met deze fiets vol met ge-3D-printe onderdelen zette hij Flam3D in 2016 op de kaart

Back to top button