3D printmarkt

Anvil Industries, KMWE en K3D blijven samenwerken op AM-vlak

MetalFab 1 blijft na overname De Valk Machinefabriek op BIC

De Valk Machinefabriek, tegenwoordig onderdeel van Anvil Industries, KMWE en K3 blijven samenwerken. Dat zegt Jan Adams, CEO van Anvil Industries. De MetalFab 1 op de Brainport Industries Campus, eigendom van Anvil, zal verder door de drie bedrijven beheerd worden.


In de maart-editie van Solutions Magazine gaan Jan Adams en Jack Vromans (CTO van Anvil) in een interview in op de redenen waarom de groep industriële maakbedrijven eind verleden jaar De Valk heeft overgenomen. “We denken dat additive manufacturing in de toekomst nodig is om compleet te zijn”, zegt Jack Vromans. “We zien bedrijven overgaan van proberen naar echte business met additive manufacturing.” Hij doelt dan niet alleen op concurrenten; hij wijst ook naar internationale OEM’s

Sneller stappen zetten

De groep wil snel grote stappen zetten. Omdat het opbouwen van kennis op het vlak additive manufacturing tijd kost, heeft de groep de kans gegrepen toen De Valk Machinefabriek overgenomen kon worden. Het fijnmechanisch bedrijf dat sinds de start van Addlab bezig is met 3D metaalprinten, wordt het AM-competence center van de groep. De kracht van de groep zorgt voor de noodzakelijke backbone als klanten in AM willen opschalen, verduidelijkt Jan Adams.

Gezamenlijk verder om OEM’s te helpen groeien

Samenwerking rond MetalFab1

Tot nog toe heeft De Valk, die eigenaar is van de MetalFab1 op Brainport Industries Campus, het AM-systeem gebruikt in samenwerking met KMWE, K3D en NTS-Group. NTS heeft vorig jaar zelf een MetalFab G2 gekocht. En KMWE begint dit voorjaar AM-productie op een machine van SLM Solutions. Wat betekent dit voor de samenwerking op de BIC? Anvil / De Valk Machinefabriek, KMWE en K3D blijven hiermee doorgaan. De MetalFab1, formeel eigendom van Anvil, blijft door de drie bedrijven samen beheerd worden. “We voelen ons comfortabel bij deze samenwerking. Daardoor kunnen we nog sneller kennis opbouwen én kunnen we meer metalen aanbieden”, legt de CEO uit. Dat de bedrijven uit de Anvilgroep en KMWE soms elkaar concurrenten zijn, staat hier los van. “Ons gezamenlijk doel in Zuidoost Brabant is enabling de groei van OEM’s”, benadrukt Adams. Als dat doel wordt gerealiseerd, groeit voor iedereen het werk. Ook in additive manufacturing.

Het volledige interview met Jan Adams en Jack Vromans kun je binnenkort lezen in Solutions Magazine. Hierin gaan ze verder in op de drivers die zij zien voor produceren met additive manufacturing. De Valk Machinefabriek neemt in maart deel aan AM for Production.

Foto: een manifold dat De Valk Machinefabriek dankzij additive manufacturing heeft kunnen produceren.

Back to top button