Technology

Insstek 3D claddingtechnologie naar Nederland

De 3D claddingtechnologie van het Koreaanse Insstek komt naar Nederland. Dormac CNC Solutions gaat de volledige lijn 3D metaalprinters van Insstek leveren.

Deze Zuid-Koreaanse fabrikant bouwt een complete lijn machines, van compact tot voor werkstukken tot 4 meter lengte. De machines worden ingezet voor het 3D lasercladden van een product vanaf helemaal niks alsook voor het aanbrengen van features op bestaande metalen componenten.

 

Insstek clad met hoge nauwkeurigheid in 3D

Dormac CNC Solutions gaat voor het 3D metaalprinten samenwerken met collega Doosan-dealers in Duitsland en Zwitserland. In dat laatste land gaat het om Reimmann. De Duitse partner is GLM in Dormagen, een klein uur rijden vanaf Venlo. Hier komt de eerste demomachine te staan. “We willen zo snel mogelijk ook in onze eigen showroom een van de machine van Insstek plaatsen”, kondigt Kees Karsten, directeur van Dormac CNC Solutions aan.

 

3D metaalprinten niet weg te denken

Dormac CNC Solutions zet deze stap in de overtuiging dat 3D metaalprinten niet meer weg te denken is. De technologie van Insstek sluit goed aan op de verspaningstechnologie. De Koreaanse fabrikant (opgericht in 2001) heeft een aantal interessante eigen technologieën ontwikkeld. Het printproces zelf noemt men Direct Energy Deposition; op de machines gebruikt men de toevoeging DMT. Dat staat voor Direct Metal Tooling.

Video: een van de bijzonderheden van deze technologie is de mogelijkheid om verschillende metaallegeringen in één product te combineren. 

 

MX Mini
De Insstek MX MIni is de kleinste 3D metaalprinter. Het model werd afgelopen jaar op Formnext getoond. Deze machine heeft een werkbereik van 200 x 200 x 200 mm en kan ook verschillende legeringen combineren in een werkstuk.

 

Lees meer hierover op Made-in-Europe 

 

Back to top button