3D printmarktTechnology

Dormac investeert in eigen Insstek 3D metaalprinter

Dormac CNC Solutions heeft bij de Koreaanse 3D metaalprinterfabrikant Insstek een MX Mini 3D metaalprinter besteld. Deze komt in de eigen demoruimte in De Goorn. Tijdens het open huis komend najaar gaat Dormac de nieuwe technologie demonstreren.

 

Nieuwsgierigheid naar metaalprinten enorm

De interesse voor de technologie van Insstek is groot, zegt Joost Verschure, directeur van Dormac CNC Solutions. Hij heeft recent samen met technisch manager Huib Wennekes alle aandelen van Dormac overgenomen van de vorige eigenaar. In februari dit jaar besloot de leverancier van CNC machines in de 3D printtechnologie te stappen.

 

MX Mini
De MX MIni van Insstek komt dit najaar nog in de Dormac demoruimte in De Goorn.

Investering

Die stap heeft, zelfs voordat de eerste machine in Nederland is, al veel reacties opgeleverd. “De nieuwsgierigheid is enorm. Bijna alle bedrijven zijn bezig zich te oriënteren”, zegt Joost Verschure. Mede daarom én omdat Dormac veel mogelijkheden voor 3D metaalprinten ziet, is besloten om te investeren in een MX Mini van de Koreaanse fabrikant. Daarnaast blijft Dormac gebruik maken van de demoruimte van de Duitse partner GLN in Krefeld, die voor Duitsland de machines van Insstek levert. Ook GLN heeft enkele metaalprinters gekocht die binnenkort geleverd gaan worden. De MX Mini is wat Insstek zelf noemt een desktop printer. De machine is geschikt voor werkstukken tot 200 bij 200 bij 200 mm. Tijdens het Open Huis in november wil Dormac deze metaalprinter demonstreren.

 

Twee materialen in één werkstuk

De MX Mini werkt met een 300 W laserbron (500 W optioneel), maar beschikt over dezelfde algoritmen waarmee de grotere systemen van Insstek werken. Een van de voordelen van de metal deposition technologie die Insstek gebruikt, is dat meerdere legeringen in één werkstuk gecombineerd kunnen worden. Daartoe kunnen er twee poeder toevoersystemen aan de machine gekoppeld worden.

 

Back to top button