3D printmarktApplications

GKN Powder Metallurgy start Metal AM bedrijf

GKN Powder Metallurgy gaat nog voor de zomer een Metal AM bedrijf starten. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor de belangrijkste klanten in Duitsland. Het nieuwe bedrijf gaat zich toeleggen op digital manufacturing. Vlak voor deze bijeenkomst maakte GKN bekend nauwer samen te gaan werken met EOS.

 

3D metaalprinten wordt onderdeel van digitale fabriek

GKN – het moederconcern van onder andere Fokker Technologies in Nederland – is al vele jaren actief met 3D metaalprinten. 3D Print magazine schreef hier al eerder over. GKN Powder Metallurgy is onderdeel van GKN en omvat zowel GKN Sinter Metals als Hoegenaes. Het eerste bedrijf is wereldwijd toeleverancier van precisie componenten voor onder andere de automotive industrie. Hoegenaes is een van de grootste metaalpoederfabrikanten.

 

Vorige week maakte GKN bekend een 3D metaalprint bedrijf te starten.

Industrie 4.0 wordt realiteit

Het nieuwe bedrijf moet het concept van Industrie 4.0 concretiseren, zo heeft het management verduidelijkt. Slimme systemen zijn allemaal met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen doorlooptijden verkort worden. 3D metaalprinten is een belangrijk onderdeel van het digitale productieconcept. GKN gaat de eerste volledig geïntegreerde productieketen voor serieproductie van 3D geprinte metalen delen bouwen. In de nieuwe onderneming zullen zowel voor de automobiel-, consumenten- als ook andere industrieën onderdelen worden geproduceerd. Door alle stappen te integreren in één digitale fabriek met een doorlopend proces, kunnen ontwikkel- en productietijden van prototypes flink korter worden.

 

Hans Langer (EOS, links) samen met Peter Oberparleiter van GKN Powder Metallurgy.

Samenwerking met EOS

Onlangs heeft GKN Powder Metallurgy ook bekend gemaakt de samenwerking met EOS te intensiveren. Het doel van de samenwerking is om gezamenlijk het 3D metaalprinten geschikt te maken voor serieproductie in de auto-industrie. “De samenwerking tussen GKN en EOS is een belangrijke stap naar de integratie van industrieel 3D printen in bestaande en toekomstige productielijnen”, zegt EOS oprichter en CEO Hans Langer. De twee bedrijven willen onder andere in de loop van dit jaar 8 keer AM Experience Days organiseren in zowel Europa als Noord Amerika. Tijdens deze dagen willen EOS en GKN potentiële klanten de bijna onbegrensde mogelijkheden van 3D metaalprinten tonen. Ze wijzen vooral op de designvrijheid en de mogelijkheid om aanzienlijke kosten te besparen bij de productie van kleine series.

 

Back to top button