3D printmarkt

GE Additive verdeelt opnieuw 3D printers onder scholen

GE Additive heeft het Additive Education Program (AEP) opnieuw opengesteld. In dit programma kunnen dit jaar basis- en middelbare (8-18 jaar) scholen een aanvraag bij indienen voor 3D printen op scholen. In de vorige ronde zijn er meer dan 1.400 3D printers toegekend aan 1.000 scholen in 30 landen.

 

Nieuwe inschrijfronde onderwijsprogramma open tot 1 april

GE Additive heeft recent voor een branding campagne een nieuwe video gemaakt.

GE Additive wil met dit programma de interesse voor maaktechnologie in brede zin en 3D printen op scholen in het bijzonder stimuleren. “Het doel is om studenten in klaslokalen in de hele wereld te inspireren. Hoe sneller we de volgende generatie engineers, materiaalwetenschappers en chemici additive manufacturing technologie in handen geven, des te sneller kunnen we de mogelijkheden ervan realiseren”, zegt Jason Oliver, president en CEO van GE Additive. De 3D printerfabrikant heeft daarom voor vijf jaar geld gereserveerd om basis- en middelbare scholen te ondersteunen met kunststof 3D printers. Het programma voorziet er ook in om HBO-instellingen en universiteiten te steunen met 3D metaalprinten.

Compleet aanbod

Voor het AEP-programma is er een compleet ecosysteem rond 3D printen op scholen samengesteld. Naast de 3D printer van Dremel, Flashforge of Monoprice krijgen de scholen een premium Polar Cloud account. Met dit cloudplatform zijn de 3D printers vanaf elke locatie toegankelijk. Onderdeel van het premium account is onder andere een geavanceerde slicer, speciale content en de mogelijkheid online groepen aan te maken. Van Autodesk krijgen de scholen Tindercad software en tot slot wordt er filament beschikbaar gesteld.

Half miljoen scholieren al bereikt

Tot nog toe zijn er bij de vorige rondes 1.400 3D printers toegekend. In totaliteit hebben 500.000 scholieren hierdoor toegang gekregen tot 3D printtechnologie. GE Additive richt zich dit jaar op basis- en middelbare scholen. Docententeams die belangstelling hebben, kunnen het vragenformulier invullen dat sinds deze week online staat. Daarin kan men de motivatie kenbaar maken. Deadline voor de nieuwe tranche van het Additive Education Program is 1 april a.s.

Meer informatie vind je hier.

Back to top button