3D printmarktTechnology

Dubai zoekt goede 3D printideeën voor de bouw

Start-ups maar ook andere ondernemers met goede ideeën, kunnen zich nog tot 10 augustus melden in Dubai voor het Dubai Future Accelerators Initiative. 3D printen is een van de technologieën waar dit programma ruimte aan biedt. Deelnemers worden samengebracht met partijen die het vermogen hebben om een innovatie in een businessconcept om te zetten en in de markt te zetten.

 

Bijzonder acceleratorprogramma geeft entrepreneurs de kans in 3 maanden prototype en businesscase uit te werken

 

Dubai Future Accelerators onderscheidt zich volgens sjeik Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, onder andere voorzitter van de Dubai Future Foundation, van andere acceleratorprogramma’s doordat de innovaties gericht zijn op zeven beslissende uitdagingen die de 21e eeuw biedt. Deze uitdagingen lopen uiteen van het verminderen van water- en energieverbruik en het bedenken van een geautomatiseerd transportsysteem dat verkeersopstoppingen halveert tot en met persoonlijke leersystemen en digitale oplossingen voor de brede zorg. Een van de uitdagingen ligt op het vlak van bouwen en daar denkt men kan 3D printen een rol spelen. Deze zeven uitdagingen zijn de hoekstenen van het programma.

 

Dubai moet één grote testomgeving worden

 

Dubai accelerator
De zeven uitdagingen van de 21e eeuw vormen de hoekstenen van het nspeciale acceleratorprogramma in Dubai.

Gebouwen 3D printen

Dubai wil namelijk bouwmaterialen en systemen testen die gebaseerd zijn op de natuur, recyclebaar zijn en het energieverbruik en de CO2-emissie verminderen. Bij dit punt denkt men aan het 3D printen met op zand gebaseerde materialen. Wie daar goede ideeën voor heeft, mag ze in Dubai komen ontwikkelen en testen. “Ons doel is namelijk de stad Dubai te transformeren naar een wereldwijde testomgeving voor toonaangevende ideeën en technieken”, aldus sjeik Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. De gedachte achter dit programma is dat er een kloof bestaat tussen entrepreneurs met goede ideeën en een omgeving waarin deze geïmplementeerd kunnen worden voor testen op groter schaal. Gesproken wordt over een implementatie-gap. Dat moet met het acceleratieprogramma gedicht worden. De ondernemers die mee mogen doen, worden uitgenodigd naar Dubai te komen waar ze drie maanden lang aan hun concept kunnen gaan werken. Dat doen ze in het pas geopende state of the art prototyping lab in Emirates Tower. Het programma begint op 12 september. Hier vind je meer informatie over de zeven uitdagingen. Ideeën indienen kan tot 10 augustus.

 

dubai
Dubai zet onder andere in het 3D printen als bouwtechniek. Wie goede ideeën heeft kan zich aanmelden voor het accelerator programma.

Focus op 3D printen

Dubai zet sterk in op 3D printen, hele specifiek op de toepassingen in de bouw. Onlangs heeft men de regelgeving voor het bouwen aangepast zodat er ruimte ontstaat voor 3D printen maat tegelijkertijd veiligheidsmarges worden ingebouwd. De Verenigde Arabische Emiraten denken dat 3D printen het bouwproces kan versnellen en de inzet van mensen op de bouwplaats kan reduceren. Dit is onderdeel van een veel breder programma dat erop is gericht om Dubai tegen 2030 Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten tot het leidend 3D print hub in de wereld te maken. Deze strategie werd afgelopen voorjaar op de Hannover Messe gepresenteerd, waar groots werd uitgepakt.

 

Back to top button