Materials

DSM Arnilene AM6001 GF glasgevuld PP voor structuurelementen

DSM ontwikkelt AM-materiaal op basis van standaard PP

DSM heeft een glasgevuld PP pelletmateriaal ontwikkeld voor het 3D printen van structurele elementen en andere veeleisende toepassingen. Arnilene AM6001 GF is geschikt voor Fused Granulate Fabrication, een technologie waarvoor DSM onder andere samenwerkt met het Amerikaanse Juggerbot 3D.


Polypropyleen is omwille van de mechanische, thermische en chemische eigenschappen de tweede meest gebruikte kunststof wereldwijd. Nu bedrijven in de automobiel-, algemene industrie- en infrastructuursectoren zoeken naar toepassingen van additive manufacturing om gereedschappen uit te sparen, groeit de vraag naar een sterk materiaal dat voldoet aan de hoge eisen van deze sectoren. Tegelijkertijd willen deze bedrijven een materiaal waarmee ze al vertrouwd zijn. Daarom kiest DSM als basis voor het nieuwe materiaal PP.

Volgende stap in additive manufacturing

Arnilene AM6001 GF stamt van hetzelfde basismateriaal af als het PP dat in hoog volume toepassingen wordt gebruikt. Om het voldoende sterkte mee te geven, vult DSM het materiaal met glasvezels. Daarnaast combineert DSM materiaalkennis, expertise in modelleren en simulatie met ontwerpexpertise en ervaring met 3D printen. Het nieuwe materiaal is geschikt voor het 3D printen van structurele onderdelen en andere lichtgewicht toepassingen in de auto-industrie, infrastructuur alsook in tooling. “De beschikbaarheid van engineering-grade materialen met de juiste eigenschappen is de volgende stap in de additive manufacturing revolutie”, zegt Geoff Gardner, Innovatie directeur AM bij DSM. “Door een materiaal te gebruiken waarmee de bedrijven al ervaring hebben, kunnen ze zich volledig richten op 3D printen en de voordelen daarvan voor hun business.”

Arnilene
Foto: een van de toepassingen is het 3D printen van rioolputten. (foto DSM)

Gevalideerd voor open en gesloten 3D printers

DSM heeft bij de ontwikkeling van Arnilene AM6001 GF nauw samengewerkt met partners om het materiaal te valideren voor 3D printers zowel met een open als gesloten bouwkamer. Het materiaal heeft een kleine carbon footprint door de verlaagde energieconsumptie en een lage LCA.

Back to top button