Materials

Xenia Materials lanceert nieuwe lijn materialen voor FGF printers

Koolstofvezel versterkt PVDF voldoet aan ATEX-normen

Xenia Materials gaat een 3D-printpelletversie van het ongevulde PVDF-polymeer en een baanbrekend assortiment met koolstofvezel versterkte compounds op de markt brengen. Deze nieuwe materialen zijn geoptimaliseerd voor 3D printen en openen nieuwe toepassingen.Door koolstofvezel aan het basismateriaal toe te voegen, worden de kwaliteiten van het PVDF-polymeer versterkt. Koolstofvezel staat bekend om zijn goede eigenschappen bij additieve productie. Het helpt kromtrekken tijdens de printfase te voorkomen terwijl het een glad oppervlak behoudt, en zorgt voor maatvastheid en een lage thermische uitzetting. Door koolstofvezel aan het basismateriaal toe te voegen, worden de kwaliteiten van het PVDF-polymeer versterkt. Deze nieuwe mix behoudt het gebruiksgemak van gewoon PVDF, terwijl het de sterkte verhoogt en de elektrische weerstand verlaagt, waardoor het voldoet aan de ATEX-normen.


Lancering in VK en Frankrijk

Xenia Materials toont de nieuwe materialen komende week tijdens TCT3Sixty 2024 in Birmingham en gelijktijdig op de FIP beurs in Lyon. Deze nieuwe groep materialen garandeert de eigenschappen van koolstofvezels in combinatie met de uitzonderlijke eigenschappen van PVDF, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor additive manufacturing van componenten waaraan hoge mechanische eisen worden gesteld en die chemische resistentie moeten bieden. Volgens Xenia’s R&D Manager Cristian Zanchetta slaagt Xenia erin om met deze nieuwe materialen de grenzen te verleggen bij de creatie van innovatieve 3D-printmaterialen.


De materiaalproducent heeft elke formulering gefunctionaliseerd en aangepast voor Additive Manufacturing, voor gebruik in elk type FGF-printer. Eindmarkten zijn onder andere sport en landbouw, lucht- en ruimtevaart, auto-industrie en transport, olie & gas en alternatieve energie, bouw en constructie, infrastructuur en machines en medisch. Verleden jaar heeft Xenia Materials de eerste materialen voor 3D printen gepresenteerd op Formnext.

Back to top button