Technology

Evolve STEP-technologie beschikbaar via alphacam

Service provider strategische partner in Europa

Evolve Additive Solutions kondigt een strategische samenwerking aan met alphacam in Duitsland. Hiermee krijgen Europese klanten toegang tot de technologie van Evolve. Alphacam gaat namelijk als eerste service provider in Europa deze printtechnologie inzetten.


Evolve is bezig met de uitrol van de STEP printtechnologie: Selective Thermoplastic Electrophotographic Process. Met deze 3D printtechnologie lost Evolve naar eigen zeggen een aantal beperkingen van andere 3D printtechnieken op, namelijk de nauwkeurigeid, schaalbaarheid en het gebruik van engineering materialen uit de spuitgietindustrie. Met het productieplatform print men volledig dichte thermoplastische componenten met een oppervlaktekwaliteit en mechanische eigenschappen die dicht bij die van spuitgiet stukken liggen.

Toenemende vraag naar componenten

Voor de Amerikaanse markt bestaat er al samenwerking met Fathom Digtal Manufacturing. In Europa kiest Evolve Additive Solutions voor het Duitse alphacam. Met de TeileFabrik biedt de leverancier van 3D printers ook dienstverlening aan. “We ervaren een toenemende vraag naar STEP-onderdelen in Europa, vooral in de auto-industrie, consumentenelektronica, medische apparatuur en de detailhandel, maar ook bij vloeistof- en luchtstroomtoepassingen”, zegt Jeff Hanson, Evolve’s Senior Vice President Go-to-Market. “Gezien hun rijke geschiedenis en leiderschap in additive manufacturing is alphacam de ideale partner om de STEP-technologie naar Europese industriële sectoren te brengen.” Alphacam heeft de nieuwe technologie voor het eerst aan klanten getoond tijdens de tweede editie van alphacAM Expo, de eigen huisshow. Onderdelen geprint met de STEP-technologie zijn direct beschikbaar bij de Duitse service provider.

Dezelfde thermoplasten als bij spuitgieten

Steve Chillscyzn, oprichter van Evolve, heeft vanaf het begin geroepen dat om additive manufacturing serieus te overwegen als productietechniek, dezelfde thermoplastische materialen geprint moeten worden die men nu gebruikt voor spuitgieten. Printen moet dan met dezelfde snelheid, verwerkingscapaciteit en schaalbaarheid gebeuren. Dat beoogt Evolve met het SVP platform.

Back to top button