3D printmarktApplications

Dassault Systèmes introduceert 3D-printapplicatie 3DVIA Make

Dassault Systèmes introduceert 3DVIA Make, een applicatie waarmee online retailers gepersonaliseerde producten kunnen leveren, zonder deze op voorraad te hebben. Ze kunnen hiermee het online productenaanbod afstemmen op de specifieke wensen van individuele klanten.

 

Tool voor retailers om gepersonaliseerde producten te verkopen en 3D printen

3DVIA Make maakt gebruik van het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes. In eerste instantie ligt de toepassingsfocus van deze nieuwe 3D-printapplicatie op sieraden, speelgoed en accessoires.

 

Gepersonaliseerde producten

Retailers kunnen met 3DVIA Make het online productenaanbod afstemmen op de specifieke wensen van individuele klanten. Denk hierbij aan het bieden van een keuze uit een grote diversiteit aan materialen, kleuren en ontwerpen van een bepaald product. De consument kan vervolgens het resultaat van iedere afzonderlijke keuze vanuit allerlei perspectieven bekijken. De fabricage van de producten vindt vervolgens plaats op aanvraag dankzij het gebruik van een eigen 3D-printservice of die van een lokale partner. Deze manier van werken maakt het aanhouden van een voorraad overbodig en garandeert consumenten een levertijd van enkele dagen.

 

Verkoopkansen en klantinteracties

“De komende jaren worden gepersonaliseerde producten steeds belangrijker voor de omzet van online retailers”, zegt Allan Behrens, Managing Director bij Taxal. “3D-printtechnologie creëert immers verkoopkansen en klantinteracties die tot enkele jaren geleden nog onmogelijk waren. Bedrijven die erin slagen deze technologie effectief in te zetten en de lokale productie te managen, realiseren een belangrijke onderscheidende voorsprong in online retail.” De applicatie die nu beschikbaar komt is een van de eerste 3D applicaties die retailers kunnen inzetten. Retailers krijgen hiermee een andere positie in de keten en hebben een middel in handen om bepaalde segmenten in hun afzetmarkten onomkeerbaar te veranderen. Zij kunnen er laagdrempelig gebruik van maken dankzij een omzetverdelingsmodel over de gerealiseerde transacties.

 

Meer informatie

3DVIA Make

Dassault Systèmes  

 

Back to top button